§ 46 Taidepalveluiden hankinta

Lataa 

ROIDno-2022-2429

Päätöspäivämäärä

21.12.2022

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Vapaa-ajan palvelut

Päätöksen peruste

Rovaniemen toiminnan toteutukseen saatiin yhteensä 4 tarjousta: Loiske Ensembleltä, Teatterikoneelta, Performance Circukselta ja Piste Kollektiivilta (Monitaideyhdistys Piste ry).  Monitaideyhdistys Pisteen tarjouksen sisältö vastasi parhaiten tarjouspyynnössä esitettyihin tarpeisiin erityisesti ryhmämuotoisen toiminnan kehittämisen, toteuttamisen ja arvioinnin osalta.

Tilaaja on saatujen tarjousten ja kokonaisuuden huomioiden katsonut,​ että Monitaideyhdistys Piste ry:llä on parhaat edellytykset hankinnan toteuttamiseen.

Hankinta pitää sisällään seuraavat sisällöt:

2 kpl ohjattuja taideryhmiä etäkotihoidon asiakkaille 12 000,00€

2 kpl Minä muistan sinut -yhteisötaideprojektia 20 000,00€

1 kpl Ihmeellinen elämä - Arki uusin silmin -taideprojekti  8 000,00€

5 kpl esityksiä Seniorineuvolapäivät-tapahtumasarjaan 6 500,00€

YHTEENSÄ: 46 500 euroa (alv 0%)

Saadun tarjouksen on katsottu vastaavan parhaiten tilaajan tarpeisiin ja hinnan on todettu olevan kohtuullinen. 




 

Kuvaus

Etsivän kulttuurisen vanhustyön jatkohankkeessa kehitetään edelleen etsivän kulttuurisen vanhustyön toimintamallia osana sosiaali- ja terveyspalveluiden rakenneuudistusta. Aili-verkoston hankekuntien osuudessa testataan toimintamallin soveltuvuutta uudessa rakenteessa sekä rakennetaan ja vahvistetaan yhteistyötä eri yhdyspinnoilla. Hankkeessa myös luodaan uusia kohdennettuja palvelupolkuja ja kehitetään arviointia sekä kulttuurikirjaamista osana kehitettävää toimintamallia. Lisäksi hanke on mukana yhteiskehittämässä Kulttuurihyvinvointia ikäihmisille -laatusuositusta. Hankkeen hallinnoi Rovaniemen kaupunki ja osatoteuttajina ovat Oulun, Seinäjoen, Jyväskylän, Kuopion ja Espoon kaupungit. Hankittavat taidepalvelut ovat osa etsivän kulttuurisen vanhustyön toimintamallin soveltamiseen ja kehittämiseen liittyvää toimintaa.

Hankkeen rahoittajan Taiteen edistämiskeskuksen antaman ohjeistuksen mukaisesti taidepalveluihin liittyvät ostopalvelut on tehtävä Teatterikeskus ry:n jäseniltä. Yhdistyksen toimijoille järjestettiin rajoitettu tarjouskilpailu, jossa pyydettiin tarjoamaan paikkakuntakohtaisesti taidepalveluita hankkeelle. Rovaniemen osatoteutukseen pyydettiin tarjouksia yli 65-vuotiaille ikäihmisille suunnatun säännöllisen ryhmämuotoisen toiminnan kehittämisen, toteuttamisen ja arvioinnin osalta. Lisäksi pyydettiin tarjouksia suunnitteilla olevien Seniorineuvolapäivät-tapahtumasarjan esityksistä ja työpajoista.

Päätös

Hankitaan päätöksen perusteissa mainitut taidepalvelut Monitaideyhdistys Piste ry:ltä. Hankinnan yksityiskohdista sovitaan tarkemmin erillisillä sopimuksilla.

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut