Tarkastuslautakunta, kokous 7.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 20 Salassa pidettävien päätösten arviointi vuodelta 2022

ROIDno-2022-3060

Valmistelija

  • Juuso Kataja, vt. tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Perustelut

Kuntalain 124 §: ssä säädetään tarkastuslautakunnan tietojensaantioikeudesta. Tarkastuslautakunnalla on salassapitoa koskevien säännösten estämättä oikeus saada kunnan viranomiasilta tiedot, joita se pitää tarpeellisina arviointitehtävänsä hoitamiseksi. Tarkastuslautakunnan on perusteltua arvioida salassapidetäviä päätöksiä myös hyvän hallinnon arvioinnin näkökulmasta. 

Tarkastuslautakunta päätti 11.1.2022 § 13, että se huomioi kaupunginhallituksen, tilajaoston sekä elinvoimalautakunnan salassa pidettävät päätökset arvioinnissaan. Lautakunta päätti, että arviointia varten se kutsuu toimielimen esittelijän tai hänen määräämänsä viranhaltijan kuultavaksi tarkastuslautakunnan kokoukseen salassapidettävien päätösten osalta. Esittelijän tai hänen määräämänsä on annettava selvitys, jossa todetaan salassapidettävänä päätetyistä asioista seuraavat seikat: 1) päätöksen pvm/§, 2) päätösasian otsikko, 3) päätöksen keskeinen sisältö/teema 1-3 lauseella, 4) salassapidon peruste 5) tieto siitä, milloin salasspidon peruste on lakannut  6) miltä osin ja miten salassapidettävästä päätöksestä on tiedotettu; selvitys 1-3 lauseella. 

Toimielinten esittelijät määräsivät valmistelusta vastanneita viranhaltijoita antamaan tarkastuslautakunnalle selvityksen toimielimen salassa pidettävistä päätöksistä. Tarkastuslautakunta kuulee henkilöstölakimies Hanna Haurista kaupunginhallituksen, tilapalvelupäällikkö Pekka Latvalaa tilajaoston sekä hallintopäällikkö Samppa Määttää elinvoimalautakunnan salassa pidettävien päätösten osalta. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juuso Kataja, vt. tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Tarkastuslautakunta kuulee kaupunginhallituksen, tilajaoston sekä elinvoimalautakunnan selvitykset vuoden 2022 salassa pidettävien päätösten osalta. Tarkastuslautakunta merkitsee kuulemiset tiedoksi ja huomioi ne antaessaan arviointikertomusta vuodelta 2022.

Päätös

Merkittiin pöytäkirjaan, että kokoukseen kuultavaksi kutsutut osallistuivat kokoukseen seuraavasti: 

- henkilöstölakimies Hanna Haurinen etäyhteyden välityksellä kello 17:21 - 17:32
- tilapalvelupäällikkö Pekka Latvala kokoushuoneesta käsin kello 17:33 - 17:45
- hallintopäällikkö Samppa Määttä kokoushuoneesta käsin kello 17:45 - 17:50

Tarkastuslautakunta kuuli kaupunginhallituksen, tilajaoston sekä elivoimalautakunnan selvitykset vuoden 2022 salassa pidettävien päätösten osalta. Tarkastuslautakunta merkitsi selvitykset tiedoksi ja huomioi ne antaessaan arviointikertomusta vuodelta 2022. 


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.