§ 15 15052023 Eduro Avustus ohjaukseen ja työllistämisen tukeen

Lataa 

ROIDno-2022-150

Päätöspäivämäärä

15.5.2023

Päätöksen tekijä

Työllisyyspäällikkö

Päätöksen peruste

Eduron hakemukset täyttävät avustuksen myöntämisen kriteerit. Jokaisen henkilön kohdalla on esitetty asianmukainen dokumentti avustuksen myöntämisen perusteena olevan kriteerin osalta. Edurolle voidaan myöntää avustusta ohjaukseen ja työllistymisen tukeen 21 työllistetyn henkilön osalta maaliskuulta 2023 ja 19 työllistetyn henkilön osalta huhtikuulta 2023.

Kuvaus

Eduro-säätiö sr on hakenut 3.5.2023 saapuneella hakemuksella avustusta ohjaukseen ja työllistymisen tukemiseen 21 henkilön osalta ajalta maaliskuu 2023 ja 19 henkilön osalta ajalta huhtikuu 2023. Henkilöillä on palkkatukioikeus ja liitteenä on toimitettu vaaditut, kriteerien mukaiset dokumentit.

 

Rovaniemen kaupunki myöntää kolmannen sektorin toimijoille (yhdistyksille, järjestöille ja säätiöille) harkinnanvaraisia avustuksia heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistämiseksi. Avustuksilla on tarkoitus edistää yhdistysten ym. kolmannen sektorin toimijoiden mahdollisuuksia rekrytoida sekä tukea työttömien henkilöiden työmarkkinoille paluuta sekä lisätä työelämätaitoja ja -valmiuksia.

 

Työllistämisen avustuksia myönnetään heikossa työmarkkina-asemassa olevan työttömän työllistämisen kustannuksiin seuraaville kohderyhmille:

● henkilöstä, jolla on TE-toimiston myöntämä palkkatukioikeus työttömyyden perusteella

● henkilöstä, joka on kotoutumislain piirissä oleva työtön maahanmuuttaja

● henkilöstä, joka on alle 30 vuotias työtön nuori

● henkilöstä, jonka vamma tai sairaus olennaisesti ja pysyvästi tai pysyväisluonteisesti alentaa tuottavuutta tarjolla olevassa työtehtävässä (osatyökykyinen).

 

Työllistettävän henkilön työelämätaitojen ja jatkotyöllistymismahdollisuuksien parantamisen raportoinnin perusteella voidaan myöntää harkinnanvaraista avustusta ohjaukseen ja työllistymisen tukeen. Mikäli järjestö/yhdistys/säätiö on erityisesti edistänyt palkattavan henkilön työllistymisvalmiuksia ja tukenut häntä työnhaussa, heille voidaan myöntää harkinnanvarainen avustus ohjaukseen, 400€/kk. Tällöin työllistävä taho on antanut työllistetylle ohjausta ja/tai valmennusta osaamisen kartoittamiseen, ammattitaidon kehittämiseen ja työelämävalmiuksien parantamiseen.
 

 Avustus ohjaukseen ja työllistymisen tukeen myönnetään, kun vähintään yksi seuraavista kriteereistä täyttyy:

- Työvalmennus ja/tai työhönvalmennus, työnhaun tuki, vähintään 5h/kk

- Osaamiskartoitus/ammatillisen profiilin kartoitus ja Kykyviisari, joilla voidaan osoittaa työllistymisvalmiuksien edistyminen

- Täydennyskoulutus tai osaamisen kehittäminen kouluttautumalla palkkatukijakson aikana,työnantajan kustantamana

- Työllistetyn esittely toiselle työnantajalle ja siirtäminen toisen työnantajan (ns.käyttäjäyritys) työtehtäviin.

 

Raportointi tulee tehdä per henkilö/työllistetty. Tuki ohjaukseen on erillinen lisätuki, jossa ei lasketa mukaan TE-toimiston palkkatukea tai palkkauksen kustannuksiin tarkoitettua Rovaniemi-lisää. 
 

Päätös

Eduro-säätiölle myönnetään avustus ohjaukseen ja työllistymisen tukemiseen 21 henkilön osalta maaliskuulta 2023 ja 19 henkilön osalta huhtikuulta 2023 . Avustuksen suuruus on 400e/henkilö eli myönnetään maaliskuulta 8400 euroa ja huhtikuulta 7600 euroa. Yhteensä avustusta maksetaan maalis-huhtikuulta 2023 täten 16 000 euroa.

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut