Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta, kokous 9.5.2023

§ 80 Yhdyskuntasuunnittelun lautakunnan nostot kaupunkistrategiasta talousarvion 2024 valmisteluun

ROIDno-2021-1329

Valmistelija

  • Samppa Määttä, hallintopäällikkö, samppa.maatta@rovaniemi.fi

Perustelut

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta käsittelee kaupunkistrategiaa suhteessa talousarvio 2024:ään. Tämä kokouksen osuus toteutetaan osittain fasilitoituna työpajana. Tavoitteena on tehdä kaupunkistrategiasta johdettuja nostoja, jotka otetaan huomioon osana talousarviovalmistelua. Strategiasta tehtyjä nostoja käsitellään 22.5.2023 kaupunginhallituksen iltakoulussa ja ne toimivat evästyksenä talousarvion laadinnasta vastaaville.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pertti Onkalo, kaupungingeodeetti, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta käsittelee esityksen mukaisesti kaupunkistrategiaa ja saattaa tehdyt strategianostot edelleen tiedoksi kaupunginhallituksen iltakoululle ja talousarvion vastuuvalmistelijoille yhdyskuntasuunnittelun lautakunnan osalta.

Päätös

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kävi keskustelua tavoitteista ja kaupunkistrategiasta suhteessa talousarvioon 2024, asiaa esitteli erityisasiantuntija Katja Mäntylä. Kokouksessä läsnä oli myös projektityöntekijä Vilma Blomberg sekä etäyhteydellä erityissuunnittelija Tuomas Mathlein ja hankeasiantuntija Pirkko Sivonen. 
Kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi saapui kokoukseen klo 13.11. esittelyn alkaessa.
Mäntylä, Blomberg, Mathlein ja Sivonen poistuivat kokouksesta työpajan jälkeen klo 14.20.

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta piti kokoustauon klo 14.20 - 14.30. Tauon jälkeen puheenjohtaja piti nimenhuudon. Tauon aikana on kokouksesta poistunut kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi. 

Tauon jälkeen lautakunta kävi keskustelun investointimäärärahojen alustavasta suunnitelmasta vuosille 2024 - 2027 annetun talousarvioraamin mukaisesti.  

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti. 

Tiedoksi

kaupunginhallitus, toimialjohtaja Jaakko Rantsi, kaupungingeodeetti Pertti Onkalo

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.