§ 24 Kaupungin johtoryhmän kokoonpanon päivittäminen

Lataa 

ROIDno-2019-3852

Päätöspäivämäärä

12.7.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

HS § 7

Kuvaus

Henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä:

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön 7 §:n mukaan kaupungin johtoryhmän muodostavat kaupunginjohtaja, elinvoimapalveluiden toimialajohtaja ja sivistys- ja hyvinvointipalveluiden toimialajohtaja sekä kaupunginjohtajan määräämät konsernihallinnon viranhaltijat. Johtoryhmän tehtävistä päättää kaupunginjohtaja. Muut viranhaltijat ovat velvollisia osallistumaan johtoryhmän kokouksiin kaupunginjohtajan harkinnan mukaan.

Kaupungin johtoryhmään kuuluvat tällä hetkellä seuraavat viranhaltijat:

Kaupunginjohtaja

Toimialajohtaja Antti Lassila

Toimialajohtaja Jaakko Rantsi

Henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä

Kaupunginlakimies Ville Vitikka

Konsernitalouspäällikkö Janne Sandgren

Viestintä- ja markkinointijohtaja Heini-Tuuli Onnela

Vitikka on irtisanonut virkasuhteensa päättymään 3.8.2023. Kaupunginlakimiehen osallistuminen johtoryhmätyöskentelyyn ei ole enää välttämätöntä, koska johtoryhmän tarvitsema oikeudellinen tuki voidaan järjestää muutoin. Kaupunginsihteerin on tarkoituksenmukaista osallistua johtoryhmätyöskentelyyn johtoryhmän, kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston valmistelu- ja päätöksentekoprosessien yhteensovittamiseksi, joten on perusteltua nimetä kaupunginsihteeri Kujala johtoryhmän jäseneksi Vitikan tilalle.

Esitän, että kaupunginjohtaja päättäisi muuttaa kaupungin johtoryhmän kokoonpanoa 1.8.2023 alkaen siten, että kaupunginsihteeri Eeva-Maarit Kujala nimetään johtoryhmän jäseneksi kaupunginlakimies Ville Vitikan tilalle. Johtoryhmän varajäseninä toimivat viranhaltijoille nimetyt varahenkilöt.

Päätös

Päätän hyväksyä henkilöstö- ja hallintojohtajan esityksen.

Allekirjoitus

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio

Organisaatiotieto

Henkilöstö- ja hallintopalvelut