Tarkastuslautakunta, kokous 22.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 86 Arviointisuunnitelman täytäntöönpano vuodelle 2023

ROIDno-2023-2757

Valmistelija

  • Juuso Kataja, tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Perustelut

Kunnanvaltuuston asettamien talouden ja toiminnan tavoitteiden sekä toiminnan tuloksellisuuden ja tarkoituksenmukaisuuden arviointi on yksi keskeisistä tarkastuslautakunnan lakisääteisistä tehtävistä. Tarkastuslautakunnan tulee arviointinsa tueksi laatia arviointisuunnitelma. Suunnitelmasta ja sen sisällöstä ei ole tarkempia määräyksiä. Rovaniemen kaupungin tarkastuslautakunta hyväksyi 12.10.2021 § 141 arviointisuunnitelman valtuustokaudelle 2021-2025.

Lautakunta päätti suunnitelmassaan seuraavat arviointiteema vuodelle 2023:
-kilpailutus sekä sopimustoiminta
-henkilöstöasiat
-sektoreiden välinen yhteistyö kuntalaisten näkökulmasta

Vuoden 2022 arviointiteemoista kasvatus, oppiminen ja koulutus sekä kaupungin ja hyvinvointialueen yhteistyö jäivät lautakunnan vajavaisten henkilöstöresurssien vuoksi toteutumatta. Näin ollen lautakunnan on tarkoituksenmukaista keskustella nimeämistään vuoden 2023 arviointiteemoista ja tarkemmin määritellä, mihin arviointiteemoihin lautakunta haluaa paneutua vuoden 2023 osalta. Lautakunnan antaman ohjauskeskustelun pohjalta virkavalmistelu tuo vuoden 2023 arvioinnin suunnitelman ja työohjelman päätettäväksi lautakunnan syyskuun kokoukseen.

Lautakunnan arviointi on jälkikäteistä. Vuoden 2023 osalta lautakunnan arviointi painottuu siten vuoden 2023 loppupuolelle ja 2024 alkupuolelle, jolloin kaupunginhallitus antaa tilinpäätöksessä oman selvityksensä päättyneestä vuodesta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juuso Kataja, tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Tarkastuslautakunta käy keskustelun vuodelle 2023 nimeämistään arviointiteemoista. Keskustelun jälkeen laaditaan virkavalmisteluna tarkempi työohjelma, joka tuodaan päätettäväksi lautakunnan syyskuun kokoukseen.

Päätös

Tarkastuslautakunta päätti päätösehdotuksen mukaisesti. 


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.