§ 30 Rovaniemen kaupungin jäsenen ja varajäsenen nimeäminen kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmään

Lataa 

ROIDno-2019-2420

Päätöspäivämäärä

26.9.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

HS § 24 

Kuvaus

Kaupunginsihteeri Eeva-Maarit Kujala:

Työ- ja elinkeinoministeriö pyytää Rovaniemen kaupunkia nimeämään jäsenen ja varajäsenen kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmään. 

Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmän asettamista. Yhteistyöryhmän tehtävänä on kaupunkipolitiikan edistäminen, ministeriöiden kaupunkipoliittisten toimenpiteiden koordinoiminen sekä kaupunkien ja valtion välisen kumppanuuden ja yhteistyömuotojen kehittäminen. Lisäksi kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmä määrittelee hallituskauden kaupunkipolitiikan tavoitteet ja prioriteetit sekä luo yhteistä tilannekuvaa.

Työ- ja elinkeinoministeriö kutsuu kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmän jäseniksi seuraavista ministeriöistä osastopäällikön tai muun johtoryhmän jäsenen, jonka tehtäväkenttään kaupunkipolitiikka oleellisesti liittyy: ympäristöministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, sisäministeriö ja valtiovarainministeriö. Neuvottelukuntaan kutsutaan lisäksi seuraavien kaupunkien edustajat: Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Pori, Kouvola, Joensuu, Lappeenranta, Hämeenlinna, Vaasa, Seinäjoki, Rovaniemi, Mikkeli, Porvoo, Salo, Kotka, Kokkola ja Kajaani sekä seutukaupunkien edustaja. Lisäksi jäseneksi kutsutaan Suomen Kuntaliiton edustaja. Asiantuntijajäseniksi kutsutaan maakuntien liittojen edustajana maakuntajohtajien puheenjohtaja sekä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten edustajaksi ELY-keskusten ylijohtajien puheenjohtaja.

Lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö pyytää em. tahoja esittämään varajäsenen, joka neuvottelukunnan strategisen tehtäväkuvan vuoksi on omassa organisaatiossaan keskeisessä asemassa kaupunkipolitiikkaan liittyvissä kokonaisuuksissa. Mahdollisuuksien mukaan pyydetään esittämään sekä nais- että miesehdokkaita.

Neuvottelukunnan jäsenehdokkaat pyydetään ilmoittamaan työ- ja elinkeinoministeriöön. 

Esitän, että kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmään Rovaniemen kaupungin jäseneksi nimetään kaupunginjohtaja ja varajäseneksi henkilöstö- ja hallintojohtaja. 

Päätös

Päätän kaupunginsihteerin esityksen mukaisesti.

Allekirjoitus

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio

Organisaatiotieto

Henkilöstö- ja hallintopalvelut