Henkilöstö- ja nimitysjaosto, kokous 20.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 26 Rekrytointioppaan päivittäminen

ROIDno-2023-3032

Valmistelija

  • Paavo Aarnio, palvelussuhdepäällikkö, paavo.aarnio@rovaniemi.fi

Perustelut

Nykyinen rekrytointiopas on hyväksytty kaupunginhallituksessa 6.6.2011. Ohjetta on tarpeen päivittää työmarkkinatilanteen, lakien ja yleisten toimintaympäristön muutosten vuoksi. Ohjeen tarkoituksena on tukea esihenkilöitä rekrytointien valmistelussa ja läpiviennissä alkaen vakanssin perustamisesta aina valintapäätökseen ja palvelussuhteen alkamiseen asti. Tavoitteena on, että kaupungin rekrytoinnit ovat tasalaatuisia ja niissä toteutuvat yhdenvertaisuuden periaatteet. Päivityksessä on huomioitu myös yleisimmät rekrytointien yhteydessä esiin nousevat käytännön toimia koskevat kysymykset.

Oppaasta on päivitetty erilaisten rekrytointiin liittyvien hallinnollisten ja muiden toimenpiteiden osalta, esimerkiksi nykyisen hallintosäännön ja delegointien mukaiset päätöksentekoprosessit ja sosiaalisen median kampanjat.

Oppaassa on korostettu hakijakokemukseen liittyviä asioita, esimerkiksi kuvattu rekrytoinnin palvelupolku työnhakijan näkökulmasta ja ohjeistettu toimivan työpaikkailmoituksen tekemiseen ja hakijaviestintään. Kaupungin rekrytoinneissa on syytä kiinnittää hakijakokemukseen huomiota työnantajamielikuvan ja henkilöstön saatavuuden vuoksi.

Edellä mainittujen esimerkkien lisäksi ohjeeseen on kauttaaltaan tehty tarkennuksia ja nykyaikaistamisia.

Päivitetty rekrytointiopas on käsitelty kaupungin yhteistyötoimikunnassa 20.9.2023. Hallintosäännön 29 §:n 1 momentin mukaan henkilöstö- ja nimitysjaosto seuraa henkilöstön saatavuutta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Henkilöstö- ja nimitysjaosto merkitsee päivitetyn rekrytointioppaan tiedoksi.

Päätös

Palvelussuhdenpäällikkö Paavo Aarnio esitteli asiaa jaostolle. Läsnä olivat lisäksi henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä ja riskienhallintapäällikkö Johanna Aho.

Henkilöstö- ja nimitysjaosto merkitsi päivitetyn rekrytointioppaan tiedoksi.

Tiedoksi

Paavo Aarnio