§ 35 Asettamispäätös: EUREKA

Lataa 

ROIDno-2023-3335

Päätöspäivämäärä

10.11.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Kaupungin projektiohjeiden mukaisesti kaupunginjohtaja voi päättää alle 100 000 euron summalla osallistumisesta hankkeiden omarahoitusosuuteen.

Kuvaus

EUREKA-hanke (European URban Exchanging Knowledge on climAte neutrality) vastaa kaupunkistrategiaan kirjattuun tavoitteeseen asettaa Rovaniemen kaupungin hiilineutraaliuden tavoitteet ja hyödyntää vihreään siirtymään suunnattua hankerahoitusta näiden toteuttamiseen.

EUREKA tarjoaa Rovaniemen kaupungille mahdollisuuden tutustua muihin hankkeeseen osallistuviin Euroopan kaupunkeihin ja näiden hyviin käytäntöihin ilmastoneutraaliuden saavuttamiseksi. Vastavuoroisesti kaupunki pääsee tuomaan esiin alueensa hyviä käytäntöjä muille. 

Tavoitteena hankkeessa on ottaa käyttöön muilta opittuja hyviä käytäntöjä. Nämä voivat olla tapoja vahvistaa ja konkretisoida hiilineutraaliustavoitteita kaupunkistrategiassa ja siitä johdetuissa alaohjelmissa tai konkreettisia toimenpiteitä hiilineutraaliuden saavuttamiseksi. Hanke tarjoaa myös mahdollisuuden rakentaa verkostoja ja päästä entistä paremmin kiinni erilaisiin EU:n vihreään siirtymään kohdistuviin rahoitusinstrumentteihin. 

Hankkeen kohderyhmänä on Rovaniemen kaupunkikonserni sekä muut alueen toimijat mukaan lukien elinkeinoelämä, korkeakoulut ja tutkimuslaitokset. Sidosryhmät ovat hankkeessa tärkeässä roolissa tulosten leviämiseksi ja niitä osallistetaan aktiivisesti hankkeen toimenpiteisiin.

Hankkeen toteutusaika on 1.1.2024-31.12.2027. Rovaniemen kaupungin osuus hankkeen kokonaiskustannuksista on 227 000 euroa. Tästä Interreg Europe -rahoitusta on 181 600 euroa (80% kokonaiskustannuksista), kansallista vastinrahoitusta noin 31 780 euroa ja Rovaniemen kaupungin omarahoitusta noin 13 620 euroa.

Kaupunginsihteeri Eeva-Maarit Kujala ja hankeasiantuntija Pirkko Sivonen:

Esitämme, että kaupunki lähtee toteuttamaan EUREKA -hanketta ja varaa siihen omarahoitusta vuosille 2024-2027 yhteensä 13 620 euroa edellyttäen, että hankkeen muu rahoitus toteutuu suunnitellusti.

Päätös

Päätän esityksen mukaisesti.

Allekirjoitus

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio

Organisaatiotieto

Konsernihallinto