§ 37 Asettamispäätös: Aallon Rovaniemi

Lataa 

ROIDno-2023-2296

Päätöspäivämäärä

10.11.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Kaupungin projektiohjeiden mukaisesti kaupunginjohtaja voi päättää alle 100 000 euron summalla osallistumisesta hankkeiden omarahoitusosuuteen.

Kuvaus

Aallon Rovaniemi -hanke vastaa tarpeeseen hyödyntää Alvar Aallon kädenjälkeä Rovaniemen kaupunkikuvaan entistä enemmän ja kasvattaa kaupungin tunnettuutta Aalto-kaupunkina niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Rovaniemi tulee toimimaan Aalto kaupunkien verkoston puheenjohtajana vuonna 2025, jolloin kaupunki isännöi myös vuosittain järjestettävää Alvar Aalto viikkoa.

Aallon Rovaniemi -hankkeen tavoitteena on tehdä kaupunkilaisille ja eri toimijoille tutuksi Aallon vaikutus Rovaniemen kaupunkikuvaan ja rakentumiseen sekä tunnistaa keinoja, joilla voidaan vahvistaa Rovaniemen tunnettuutta Aalto-kaupunkina ja vaalia Aallon perintöä rovaniemeläisessä arjessa ja tekemisessä. Hankkeella tuetaan kaupungin veto- ja pitovoimaa sekä elinkeinojen ja osaamisen kehittymistä.

Hankkeen tuotoksena on toimijaverkosto, joka koostuu Aallon Rovaniemi -teemaan vihkiytyneistä toimijoista, kuten korkeakouluista, yrityksistä ja järjestöistä. Verkoston tarkoituksena on koordinoida yhteistä tekemistä ja taata että alueen toimijat kehittävät yhteneväistä ja laadukasta Aallon Rovaniemi -brändiä. Hankkeessa tuotetaan toimenpidesuunnitelma, joka määrittelee keskeiset tavoitteet ja toimenpiteet kuinka Aallon Rovaniemi -teemaa lähdetään lähivuosina viemään verkostoyhteistyössä eteenpäin. Tavoitteena tunnistaa laaja-alaisesti erilaisia toimenpiteitä ja sitouttaa jo suunnitteluvaiheessa eri toimijoita niiden toteutukseen.

Hanke on poikkihallinnollinen ja kytkeytyy kaupunkistrategian kaikkiin kolmeen päätavoitteeseen. Hankkeessa tarkastellan kuinka alueen elinkeinoelämä ja erityisesti matkailu voisivat hyötyä Alvar Aallon perinnöstä. Lisäksi hanke linkittyy vahvasti asukkaisiin paikalliskulttuurin ja -historian näkökulmasta sekä kaupunkiympäristöön ja Aallon kädenjäljen vaalimiseen osana kaupunkisuunnittelua.

Hankkeen kesto on 13 kuukautta (1.8.2023 - 31.8.2024). Hankkeen kokonaiskustannus on 77 117,60 euroa, josta AKKE-rahoitusta 61 694,08 euroa (80 % kokonaiskustannuksista). Rovaniemen omarahoitusosuus on 15 423,52 euroa (20 % kokonaiskustannuksista).

Kaupunginsihteeri Eeva-Maarit Kujala ja hankeasiantuntija Pirkko Sivonen:

Esitämme, että Aallon Rovaniemi -hankkeen omarahoitusosuus katetaan seuraavasti: 

Vuoden 2023 omarahoitusosuus, 6 450 €, katetaan päätöksenteon ja johdon palveluiden säästyneistä määrärahoista. Vuoden 2024 omarahoitusosuus, 8 972€, varataan talousarvioon.

Päätös

Päätän esityksen mukaisesti.

Allekirjoitus

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio

Organisaatiotieto

Konsernihallinto