§ 155 ArcGIS-lisenssien lisähankinta

Lataa 

ROIDno-2023-3905

Päätöspäivämäärä

4.12.2023

Päätöksen tekijä

Kaupungingeodeetti

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin paikkatietopalveluiden tuottamaa aineistoa on tarpeen hyödyntää laajasti organisaation sisällä muun muassa turvallisuus- ja valmiussuunnittelun tehtävissä. Paikkatietoaineistojen tehokasta ja matalan kynnyksen hyödyntämistä varten on järkevää perustaa hyödynnettävistä aineistoista paikkatietopohjainen katselupalvelu.

Kaupungilla on käytössä Esri Finlandin tarjoama ArcGIS-paikkatietojärjestelmä, joka soveltuu hyvin paikkatietojen katselupalvelun toteutukseen ja jonka käyttöä kyseiseen tarkoitukseen voidaan tehostaa. Kaupungilla on nykyisin käytössä yksi kiinteä ohjelmistolisenssi sekä kaksi jo irtisanottua "kelluvaa" lisenssiä. Nykyisessä tilanteessa lisenssien määrää on tarpeen lisätä. 

Ohjelmistotoimittajan lisenssipolitiikasta johtuen kaupungin toiminnan kannalta tarkoituksenmukaista irtisanoa käytössä oleva kiinteä lisenssi ja hankkia tilalle kolme uutta kiinteää lisenssiä. Hankinnan kautta kaupunki saa käyttöönsä kolme Esrin Desktop Basic sovellusta sekä kymmenen kappaletta ArcGIS Online Viewer sovellusta. Sovellusten vuosimaksu on yhteensä 4.260 euroa. Ohjelmistoa koskeva lisenssisopimus on toistaiseksi voimassa oleva. 

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupunki hankkii Esri Finlandilta esityksen mukaisesti ArcGIS-ohjelmiston lisälisenssit Esri Finland Oy:n 30.11.2023 lähettämän tarjouksen mukaisesti.

Allekirjoitus

kaupungingeodeetti Pertti Onkalo 

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut