§ 39 Kaupungin johtoryhmän kokoonpano 28.11.2023 alkaen

Lataa 

ROIDno-2019-3852

Päätöspäivämäärä

8.12.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

HS § 7

Kuvaus

Henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä:

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön 7 §:n mukaan kaupungin johtoryhmän muodostavat kaupunginjohtaja, elinvoimapalveluiden toimialajohtaja ja sivistys- ja hyvinvointipalveluiden toimialajohtaja sekä kaupunginjohtajan määräämät konsernihallinnon viranhaltijat. Johtoryhmän tehtävistä päättää kaupunginjohtaja. Muut viranhaltijat ovat velvollisia osallistumaan johtoryhmän kokouksiin kaupunginjohtajan harkinnan mukaan.

Kaupungin johtoryhmään kuuluvat tällä hetkellä seuraavat viranhaltijat:

Kaupunginjohtaja

Toimialajohtaja Antti Lassila

Toimialajohtaja Jaakko Rantsi

Henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä

Kaupunginsihteeri Eeva-Maarit Kujala

Konsernitalouspäällikkö Janne Sandgren

Viestintä- ja markkinointijohtaja Heini-Tuuli Onnela

Vt. toimialajohtaja Pertti Onkalo 

Kaupungin 1.9.2023 voimaantulleessa hallintosäännössä ei ole erikseen mainittu häiriötilanteen johtoryhmää eikä sellaista ole muutoinkaan tarpeen asettaa, koska häiriötilanteissa on viime vuosien kokemusten perusteella tehokkainta toimia normaalin johtamisrakenteen puitteissa. Häiriötilanteissa kaupungin johtoryhmän kokoonpanoa on kuitenkin tarpeen vahvistaa siten, että häiriötilanteissa asiantuntijoina kokouksiin kutsutaan osallistumaan kaupunginlakimies tai hänen määräämänsä lakimies ja turvallisuus- ja riskienhallintapäällikkö.

Esitän, että kaupunginjohtaja päättäisi, että 28.11.2023 alkaen kaupungin johtoryhmän kokoonpanoa täydennetään häiriötilanteissa siten, että asiantuntijoina kokouksiin kutsutaan osallistumaan kaupunginlakimies tai hänen määräämänsä lakimies ja turvallisuus- ja riskienhallintapäällikkö.

Päätös

Päätän hyväksyä henkilöstö- ja hallintojohtajan esityksen.

Allekirjoitus

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut