§ 40 Hyvinvointiryhmän kokoonpanon päivittäminen

Lataa 

ROIDno-2020-441

Päätöspäivämäärä

15.12.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 24 § 3 momentin kohdan 1 mukaan kaupunginjohtajan erityisenä tehtävänä on vastata kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisestä. Lisäksi 24 § 4 momentin kohta 14 mukaan kaupunginjohtaja päättää toimivaltansa nojalla muista hallintoa koskevista asioista, ellei toimivalta kuulu muulle viranomaiselle.

Kuvaus

Vs. hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen erityisasiantuntija:

Rovaniemen kaupungin poikkihallinnollinen hyvinvointiryhmä on nimetty kaupunginjohtajan viranhaltijapäätöksellä 23.5.2016 (62 §). Kokoonpanoa on päivitetty kaupunginjohtajan viranhaltijapäätöksellä 21.2.2020 (13 §).

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä (6 §) edellyttää, että kunta vastaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä (hyte) siltä osin, kun tämä tehtävä kytkeytyy kunnan muihin lakisääteisiin tehtäviin ja lisäksi muun muassa tekee yhteistyötä eri toimialojen kesken hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Näihin velvoitteisiin vastataan monelta osin poikkihallinnollisen hyvinvointiryhmän toimesta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut siirtyivät kaupungin järjestämisvastuulta Lapin hyvinvointialueen järjestämisvastuulle 1.1.2023 alkaen. Hyvinvointiryhmän jäsenissä on tapahtunut useita henkilövaihdoksia muun muassa Lapin hyvinvointialueen palvelukseen siirtymisten myötä. Ryhmä tulee nimetä uudelleen vastaamaan nykyistä kaupunkiorganisaatiota.

Hyvinvointiryhmän kokoonpano:

  • pj. Jonna Leppiaho, vs. hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen erityisasiantuntija
  • Mia Nahkuri, perhekeskuskoordinaattori
  • Kaisa Kankaala, turvallisuusasiantuntija 
  • Riitu Pirkkalainen, osallisuuden ja vaikuttamisen erityisasiantuntija
  • Mirva Patronen, projektipäällikkö, liikuntapalvelut
  • Matti Selin, erityisasiantuntija, vapaa-ajan palvelut
  • Nella Sepänheimo, nuorisopalveluiden johtaja
  • Päivi Pihlaja, varhaiskasvatuksen pedagoginen asiantuntija 
  • Jussi Kainulainen, opetuspäällikkö
  • Sanna Mäensivu, palvelualuepäällikkö, työllisyyspalvelut
  • Eija Lange, erityisasiantuntija, Business Rovaniemi
  • Ritva Ojala, palveluohjaaja, ruoka- ja puhtauspalvelut
  • Matti Molkoselkä, asiantuntija, yhdyskuntatekniikka

 

Lisäksi Lapin hyvinvointialue on nimennyt kuusi henkilöä, jotka osallistuvat hyvinvointiryhmän kokouksiin oman palvelualueensa edustajana käsittelyssä olevien teemojen mukaisesti. Hyvinvointiryhmä voi tarpeen mukaan kokoontua laajennetulla kokoonpanolla, jolloin kokoukseen kutsutaan teeman mukaisesti tarvittavien sidosryhmien edustajia.

Hyvinvointiryhmän tehtävät:

Hyvinvointiryhmä on moniammatillinen asiantuntijaryhmä, jonka yleisenä tarkoituksena on yhteensovittaa ja kehittää palvelualueet sekä toimijat ylittävää yhteistä tiedonkeruuta, toimintatapoja ja osaamista kuntalaisten ennalta ehkäisevän hyvinvoinnin, terveyden ja arjen turvallisuuden edistämiseksi kaupungissamme. Tehtävät ovat:

  1. Tukea toiminnallaan kaupunkistrategiaan ja hyvinvointisuunnitelmaan sisältyviä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tavoitteita.
  2. Valmistella ja kehittää kaupungin hyvinvointikertomusten, -raporttien ja -suunnitelmien laadintaa lain sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä § 6 mukaisesti.
  3. Valmistella ja tehdä esityksiä päätöksentekoon hyte-tavoitteisiin liittyen.
  4. Edistää palvelualueet ylittävää yhteistä hyte-tiedolla johtamista (sisältäen hyte-teemaiset ohjelmat, suunnitelmat, selvitykset, hankkeet ja ryhmät).
  5. Toimia hyte-yhdyspintatyön alustana Rovaniemen kaupungin ja Lapin hyvinvointialueen välillä.
  6. Toimia Rovaniemen kaupungin hyvinvoinnin teemavuosia kehittävänä ja tukevana ryhmänä.

Päätös

Päätän esitetyn mukaisesti.

Allekirjoitus

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio

Organisaatiotieto

Henkilöstö- ja hallintopalvelut