§ 30 221223 SPR Kontti, Rovaniemi-lisäpäätös

Lataa 

ROIDno-2022-150

Päätöspäivämäärä

28.12.2023

Päätöksen tekijä

Työllisyyspäällikkö

Päätöksen peruste

Suomen Punainen Risti Kontti-ketjun hakemus täyttää Rovaniemi-lisän myöntämisen kriteerit. Työllistettävällä henkilöllä on palkkatukioikeus ja työllistettävä kuuluu Rovaniemi-lisän kohderyhmiin. Henkilön työllistämisen kustannuksiin ei ole aikaisemmin haettu kuntalisää tai muuta kaupungin tukea.                  

 

Kuvaus

Suomen Punainen Risti Kontti-ketju on hakenut Rovaniemi-lisää yhden henkilön työllistämisen kustannuksiin ajalle 18.12.2023-17.10.2024. Henkilöllä on palkkatukioikeus ja liitteenä on toimitettu vaaditut palkkatukipäätös sekä työsopimus. 


Rovaniemi -lisää voidaan harkintaan perustuen myöntää kolmannelle sektorille (järjestöt, yhdistykset ja säätiöt) heikossa työmarkkina-asemassa olevan henkilön työllistämiseen 8-18kk kuukauden ajalle. Poikkeuksena tästä ovat oppisopimuskoulutuksen ja palkkatukityön yhdistävät mallit, joissa avustusta voidaan myöntää koko oppisopimuskoulutuksen ajalle (maksimissaan 3 vuotta). Rovaniemi-lisää maksetaan sellaisen työttömän työllistämiseen, jolla on TE-toimiston myöntämä palkkatukioikeus. Rovaniemi-lisää ei makseta järjestöille, yhdistyksille ja säätiöille työttömän henkilön palkkaamiseen niiltä osin, jotka TE- toimisto katsoo olevan elinkeinotoimintaa harjoittava, jotta avustuksella ei vääristetä elinkeinotoiminnan harjoittamista ja siihen liittyvää kilpailua Rovaniemen kaupungissa. Rovaniemi-lisää myönnetään työllisyyspalveluille myönnetyn määrärahan puitteissa.

 

Rovaniemi-lisää myönnetään heikossa työmarkkina-asemassa olevan työttömän työllistämisen
kustannuksiin enintään 400€/kk. Avustusta voidaan käyttää henkilön palkkauskuluihin ja muihin työllistämisestä aiheutuviin kustannuksiin todellisten kustannusten mukaisesti. Rovaniemi-lisä ei voi ylittää työllistämisestä aiheutuvia todellisia kokonaiskustannuksia.

Rovaniemi-lisää ei myönnetä
● jos hakija saa Rovaniemen kaupungilta muuta avustusta työllistettävän palkkaukseen
● alle 8 kk:n työsuhteeseen
● toistuvasti saman henkilön palkkaamiseen, ts. jos henkilöstä on jo myönnetty kuntalisää yhteensä 12kk edellisen viiden vuoden aikana.

 

Päätös

Suomen Punainen Risti Kontti-ketjulle myönnetään Rovaniemi -lisä, joka voi olla vuonna 2023 enintään 186,67 € ja vuonna 2024 3813,33 € tilitykseen perustuen.

 

Avustus myönnetään henkilön työllistämisestä aiheutuviin kustannuksiin todellisten kustannusten mukaisesti tilityksen perusteella. Avustus maksetaan työllistämiseen myönnettyjen määrärahojen puitteissa.

Allekirjoitus

Työllisyyspäällikkö Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut