Tarkastuslautakunta, kokous 16.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Tilintarkastuksen suunnitelmat vuodelle 2024

ROIDno-2023-2802

Valmistelija

  • Juuso Kataja, tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi
  • Maiju Pyörälä, kaupunkitarkastaja, maiju.pyorala@rovaniemi.fi

Perustelut

Tarkastuslautakunta vastaa kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksen järjestämisestä. Lautakunta huolehtii myös kunnan ja sen tytäryhteisöjen tarkastuksen yhteensovittamisesta (Kuntalaki 121§). Tarkastuslautakunnalle on kuntalain ohella määrätty tarkastukseen liittyviä tehtäviä myös Rovaniemen hallintosäännössä (§ 85).

Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti kaupungin ja KMPG:n välille on laadittu tilintarkastussopimus sekä sopimuksen perusteella tuotettavien palvelujen palvelunkuvaus. Sopimuksen mukaan tilintarkastajan tulee esittää tarkastuslautakunnalle tarkastusvuotta koskevat suunnitelmat ennen tilikauden tarkastuksen aloittamista. Tilikauden aikana tilintarkastaja antaa havainnoistaan lautakunnalle vähintään kaksi väliraporttia. 

Tilintarkastusyhteisö KPMG Oy:n nimeämä Rovanimen kaupungin päävastuullinen tilintarkastaja on KHT, JHT Antti Kääriäinen. Tarkastuslautakunta kuulee esittelyn vuoden 2024 tilintarkastussuunnitelmasta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juuso Kataja, tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Tarkastuslautakunta merkitsee tiedoksi tilintarkastaja KHT, JHT Antti Kääriäisen esityksen tilintarkastuksen suunnitelmista vuodelle 2024. Lautakunta merkitsee suunnitelmat liitteeksi pöytäkirjaan (salassapidettävä asiakirja, julkisuuslaki 24 § 15 kohta).

Lautakunta seuraa tarkastuksen toteutumista tilikauden 2024 aikana tilintarkastajan antaman raportoinnin kautta.

Päätös

Merkittiin pöytäkirjaan, että kokoukseen osallistui etäyhteyden välityksellä tämän asian käsittelyn ajan päävastuullinen tilintarkastaja Antti Kääriäinen kello 16:22-16:58.

Merkittiin pöytäkirjaan, että jäsen Jarmo Huhtala liittyi kokoukseen etäyhteyden välityksellä tämän asian käsittelyn aikana kello 16:32.

Tarkastuslautakunta päätti päätösehdotuksen mukaisesti. 

Tarkastuslautakunta piti tauon tämän asian käsittelyn jälkeen kello 16:59-17:05.Puheenjohtaja piti tauon jälkeen nimenhuudon ja totesi, että kaikki ennen taukoa paikalla olleet olivat edelleen paikalla.

Tiedoksi

Kaupunginjohtaja,
Konsernitalouspäällikkö

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.