§ 3 Kaupunkikonsernin tietoturva- ja tietosuojatyöryhmän lakkauttaminen ja kaupunkiorganisaation tietoturva- ja tietosuojatyöryhmän asettaminen

Lataa 

ROIDno-2019-2888

Päätöspäivämäärä

19.1.2024

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Hyvinvointialueiden aloitettua toimintansa sekä henkilöstömuutosten myötä on tullut tarve tarkastella nykyisen tietoturva- ja tietosuojatyöryhmän kokoonpanoa uudelleen.

Nykyinen tietoturva- ja tietosuojatyöryhmä esittää, että kaupunginjohtaja lakkauttaa nykyisen kaupunkikonsernin tietoturva- ja tietosuojatyöryhmän (ROIDno-2019-2888 / § 40) ja asettaa uuden kaupunkiorganisaation tietoturva- ja tietosuojatyöryhmän. 

Nykyinen tietoturva- ja tietosuojatyöryhmä esittää työryhmään nimettäväksi eri palvelualueilta seuraavat jäsenet:

Tietohallintojohtaja (henkilöstö- ja hallintopalvelut), puheenjohtaja
Tietosuojavastaava (henkilöstö- ja hallintopalvelut)
Tietohallintoasiantuntija (henkilöstö- ja hallintopalvelut)
Projektipäällikkö (tekniset palvelut)
Digitaalisen viestinnän asiantuntija, (viestintä- markkinointi- ja osallisuuspalvelut)
Palvelussuhdepäällikkö (henkilöstö- ja hallintopalvelut)
Tiedonhallintapäällikkö (henkilöstö- ja hallintopalvelut)
Riskienhallintapäällikkö (henkilöstö- ja hallintopalvelut)
Varhaiskasvatuksen asiantuntija (varhaiskasvatuspalvelut)
Peruskoulun luokanopettaja (koulutuspalvelut)
Erityisasiantuntija (sivistys- ja hyvinvointipalvelut)

Työryhmään nimettävät jäsenet on valittu asemansa ja asiantuntemuksensa perusteella. Jäsenet ovat antaneet suostumuksensa nimitykseen.

Tietoturva- ja tietosuojatyöryhmä kokoontuu 4-5 kertaa vuodessa tai tarvittaessa. Puheenjohtajana toimii tietohallintojohtaja. Työryhmä voi kutsua kokoukseen asiantuntijoita tarpeen mukaan.

Kuvaus

Tietoturva- ja tietosuojapolitiikan käytännön toimenpiteitä suunnittelemaan ja toteuttamaan perustettiin kaupunginjohtajan päätöksellä (ROIDno-2019-2888, 17.04.2020 § 40) kaupunkikonsernin tietoturva- ja tietosuojatyöryhmä.

Työryhmä seuraa tietoturvallisuuden yleistä kehittymistä, uhkia ja riskejä sekä tietoturvallisuuden toteutumista kaupungissa. Ryhmä analysoi ja arvioi em. kokonaisuutta ja valmistelee kaupunkitasoisia ja toimialakohtaisia kehitysehdotuksia, toimintamalleja, linjauksia ja ohjeita. Työryhmä suunnittelee koulutuksia ja valmistelee tietosuojaan liittyviä ohjeita ja toimintatapoja, tuottaa raportteja sekä analysoi toimintaympäristön ja lainsäädännön muutoksia ja arvioi kokonaisvaltaisesti tietosuojariskejä. Työryhmä toimii koko kaupunkiorganisaation ja rekisterinpitäjien tukena tietoturva- ja tietosuoja-asioissa.

 

Päätös

Päätän esityksen mukaisesti lakkauttaa kaupunkikonsernin tietoturva- ja tietosuojatyöryhmän ja asettaa kaupunkiorganisaation tietoturva- ja tietosuojatyöryhmän, johon nimetään esitetyt henkilöt.

 

Allekirjoitus

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio

Organisaatiotieto

Henkilöstö- ja hallintopalvelut