Tarkastuslautakunta, kokous 13.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Tarkastuslautakunnan tilinpäätös 2023

ROIDno-2024-484

Valmistelija

  • Juuso Kataja, tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi
  • Maiju Pyörälä, kaupunkitarkastaja, maiju.pyorala@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupungin vuoden 2023 tilinpäätös on laadittu kuntalain 113-115 §:n sekä kuntien raportointia säätelevien yleisohjeiden ja suositusten mukaisesti.  

Alkuperäisessä talousarviossa valtuuston tarkastuslautakunnalle hyväksymä sitova toimintakate vuodelle 2023 oli -260 000 euroa. Kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden aikana tarkastuslautakunnalle talousarviomuutoksia yhteensä 30 000 euroa. Muutokset tarkastuslautakunnan toimintakatteeseen aiheutuivat toteutumattomista henkilöstökustannuksista ja tilintarkastuksen vuosikustannusten tarkentumisesta. 

Tarkastuslautakunnan toteutunut toimintakate oli -177 000 euroa (toteumaprosentti 76,9 %). Tarkasutslautakunnan talous koostui yksinomaan menoista, sillä lautakunnan lakisääteiset tehtävät eivät tuota tuloja. Tarkemmin talouden toteutuminen on avattu liitteen 1 kohdassa talous. 

Tarkastuslautakunnalla ei ole muodostunut raportoitavia investointeja talousarviovuodelta 2023.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juuso Kataja, tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Tarkastuslautakunta:

1. Hyväksyy liitteenä olevan esityksen tarkastuslautakunnan toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta.  
2. Oikeuttaa tarkastuspäällikön tekemään tarkastuslautakunnan tuloskorttiin teknisluonteisia korjauksia ja tarkistuksia.
3. Esittää kohdan 1 osat edelleen kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle hyväksyttäväksi. 

Päätös

Tarkastuslautakunta päätti päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.