§ 5 Kiinteistöhuollon käytössä olevan auton huoltoleasing -palvelun jatko

Lataa 

ROIDno-2023-3700

Päätöspäivämäärä

31.1.2024

Päätöksen tekijä

Tilapalvelupäällikkö

Kuvaus

Tilapalvelukeskuksen kiinteistöhuolto on hankkinut vuosina 2017-2018 vaiheittain kahdeksan (8) Ford Ranger -lavapakettiautoa, kolme (3) Ford Transit Connect -pakettiautoa ja yhden (1) Ford Transit -pakettiauton. Autot on hankittu Arval Oy:n leasing -rahoituksella ja seitsemän (7) vuoden leasing -rahoitukset kunkin ajoneuvon kohdalla ovat päättymässä vaiheittain vuoden 2024 aikana. Ensimmäisen hankitun ajoneuvon leasing -rahoitussopimus on päättymässä 23.2.2024.

Rovaniemen kaupunki on liittynyt Hansel Oy:n kilpailuttamaan autojen leasingpalvelujen puitejärjestelyyn (KH 17.8.2020 § 279). Vuoden 2023 aikana käynnistettiin korvaavien uusien ajoneuvojen hankinta. Vallitseva maailmantilanne vaikuttaa kuitenkin edelleen Euroopan autoteollisuuteen. Useilla autonvalmistajilla on toimitusketjuongelmia ja haasteita mm. tiettyjen valmistuksessa tarvittavien osien saatavuudessa. Tämän johdosta tehdastilattavien autojen toimitusajat voivat olla huomattavan pitkiä (keskimäärin noin 6-16 kk). Edellä mainitun johdosta Rovaniemen kaupungilla on tarve jatkaa kaupungin käytössä olevien vanhojen leasing-autojen sopimuksia. Autot ovat Rovaniemen kaupungin yksiköiden käytössä palveluiden tuottamiseksi kuntalaisille ja kaupungille. Sopimusten jatkamisesta on neuvoteltu Arval Oy:n kanssa. Neuvottelut pyritään saamaan päätökseen kevään 2024 aikana, mutta ensimmäisen hankitun Ford Ranger -lavapakettiauton huoltoleasing -palvelua tulee jatkaa 5 kk:lla.

Sopimuskauden kustannukseksi tulee noin 3.520 euroa, alv 0%.

 

 

Päätös

Edellä mainituin perustein Rovaniemen kaupungin Tilapalvelukeskuksen kiinteistöhuollossa käytössä olevan vanhimman lavapakettiauton leasingsopimusta jatketaan Arval Oy:n kanssa ajalle 24.2.-23.7.2024. Sopimuksen jatkaminen on välttämätöntä yksikön toiminnan turvaamiseksi.

Allekirjoitus

Tilapalvelupäällikkö Pekka Latvala

Organisaatiotieto

Omistajaohjaus-, tila-, laki- ja hankintapalvelut