§ 4 Elinkeinojen kehittämistä ja siihen liittyvää vaikuttamistyötä tukevan elinvoima-asiantuntijan (senior advisor) projektiluonteisen toimen täyttäminen ajalle 1.3.2024-27.2.2025

Lataa 

ROIDno-2024-520

Päätöspäivämäärä

7.2.2024

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

HS 53 §

Kuvaus

Henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä:

Vallitsevassa tilanteessa on avautunut ja avautumassa merkittäviä mahdollisuuksia aluetalouden kannalta huomattavien investointien saamiseksi Rovaniemelle. Erityisesti nämä investoinnit liittyvät huoltovarmuuden parantamiseen ja esimerkiksi julkiseen liikenneinfrastruktuuriin. Näiden investointien edistäminen perustuu kaupunkistrategiaan ja kytkeytyy Valtioneuvoston kanslian johdolla valmisteltavaan Pohjoisen ohjelmaan.

Edellä kuvattujen mahdollisuuksien hyödyntämistä varten kaupungin organisaatioon tarvitaan määräaikainen asiantuntijaresurssi. Rekrytoitavaksi suunnitellulla elinvoima-asiantuntijalla (senior advisor) tulisi olla hyvät alueelliset, kansalliset ja kansainväliset verkostot ja osaaminen puolustushallinnon toimialalta ja huoltovarmuuden kehittämisestä sekä erinomaiset yhteistyötaidot ja hyvä suomen ja englannin kielen taito. 

Kaupunginjohtaja ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja ovat kartoittaneet vaihtoehtoja tehtävän täyttämistä ajatellen. Selvitystyön tuloksena he ovat keskustelleet Lapin Lennoston komentajan tehtävästä reserviin siirtyneen Tuukka Karjalaisen kanssa hänen nimeämisestään elinvoima-asiantuntijan (senior advisor) tehtävään. Karjalaisella voidaan katsoa olevan työkokemuksensa, koulutuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa puolesta erinomaiset edellytykset tehtävän hoitamiseen. 

Kaupunginjohtajalla on toimivalta toimen täyttämiseen hallintosäännön 53 §:n perusteella.

Esitän, että kaupunginjohtaja päättää valita Tuukka Karjalaisen elinvoima-asiantuntijan (senior advisor) projektiluonteiseen toimeen ajalle 1.3.2024-27.2.2025 esittelytekstissä todetuilla perusteilla.

Päätös

Päätän valita Tuukka Karjalaisen elinvoima-asiantuntijan (senior advisor) projektiluonteiseen toimeen ajalle 1.3.2024-27.2.2025 esittelytekstissä todetuilla perusteilla.

Allekirjoitus

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut