§ 8 Rakennuspäällikön virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen

Lataa 

ROIDno-2024-828

Päätöspäivämäärä

8.3.2024

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

HS 27 §

Kuvaus

Henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä:

Tilapalvelukeskuksessa on tarpeen järjestellä tehtäviä tilapalvelupäällikön irtisanouduttua kaupungin palveluksessa. Nyt henkilöstö- ja hallintojohtajan suorassa alaisuudessa ovat työskennelleet kiinteistöpäällikkö, kiinteistömanageri, rakennuspäällikkö ja tilapalvelupäällikkö. Tilapalvelukeskuksen toiminnan ja talouden johtamisen ja kehittämisen tukemiseksi on nyt perusteltua muuttaa rakennuspäällikön virantoimitusvelvollisuutta siten, että kiinteistöpäällikkö ja kiinteistömanageri siirtyvät rakennuspäällikön alaisuuteen. Tämän järjestelyn toteutuessa rakennuspäällikkö Juha Välitalo toimii tilapalvelukeskuksen koko henkilöstön esihenkilönä ja vastaa tilapalvelukeskuksen toiminnan ja talouden johtamisesta. Rakennuspäällikkö Välitalo on ilmoittanut suostuvansa suunniteltuun muutokseen.

Hallintosäännön 27 §:n mukaan hallintosäännön 23 §:n mukaisesti muodostuville vastuualueen yksiköille on määrättävä esimies, joka johtaa yksikkönsä toimintaa sekä vastaa yksikön toiminnan kehittämisestä. Konsernihallinnossa yksikön esimiehen valitsee kaupunginjohtaja. Vastuualuepäällikkö määrää yksikön esimiehen sijaisen, joka hoitaa yksikön esimiehen tehtäviä tämän ollessa poissa tai esteellinen. Yksikön esimies toimii työnantajan edustajana johdossaan olevassa yksikössä.

Esitän, että kaupunginjohtaja päättäisi muuttaa rakennuspäällikkö Juha Välitalon virantoimitusvelvollisuutta esittelytekstissä kuvatulla tavalla 28.2.2024 alkaen.

 

 

Päätös

Päätän hyväksyä henkilöstö- ja hallintojohtajan esityksen.

 

 

Allekirjoitus

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut