§ 6 220324 Rovaniemi-lisäpäätös Eduro

Lataa 

ROIDno-2022-150

Päätöspäivämäärä

22.3.2024

Päätöksen tekijä

Työllisyyspäällikkö

Päätöksen peruste

Eduro-säätiölle voidaan myöntää Rovaniemi-lisät kolmen henkilön osalta, koska hakemus täyttää Rovaniemi-lisän myöntämisen kriteerit. Työllistettävillä henkilöillä on palkkatukioikeus ja työllistettävät kuuluvat Rovaniemi-lisän kohderyhmiin. 

 

Avustus maksetaan todellisten kustannusten perusteella. Avustusta voi hakea maksuun takautuvasti eninntään kolmelta kuukaudelta taaksepäin, kun kustannukset ovat selvillä.

Kuvaus

Eduro-säätiö sr on hakenut Rovaniemi-lisää kolmen henkilön työllistämisen kustannuksiin. Henkilöllä on palkkatukioikeus ja liitteenä on toimitettu vaaditut liitteet.

 

Rovaniemen kaupunki tukee heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistymistä avustamalla kolmannen sektorin toimijoita työllistämään pitkään työttömänä olleen tai muutoin heikossa työmarkkina-asemassa olevan henkilön.  Työllistämisen tukia myönnetään kunkin toimintavuoden talousarvion määrärahojen puitteissa. Työllistämisen avustukset ovat aina harkinnanvaraisia tukia. Avustusten myöntöperusteet perustuvat aina rovaniemeläiselle työttömälle myönnettyyn palkkatukipäätökseen tai yli 55-vuotiaiden työllistämistukeen sekä voimassa olevan palkkatukilainsäädännön perusteisiin. Rovaniemi-lisää voidaan käyttää työllistymisestä aiheutuviin palkkatuen ylittäviin kustannuksiin, kuten palkan sivukuluihin, lomarahoihin tai työvaate- tai työvälinekustannuksiin.  

Rovaniemi-lisää maksetaan sellaisen rovaniemeläisen henkilön työllistämiseen, jolla on TE-toimiston tai kuntakokeilukunnan (ts. työvoimaviranomaisen) myöntämä palkkatuki tai yli 55-vuotiaan työllistämistuki. Rovaniemi-lisää myönnetään voimassaolevan palkkatukilainsäädännön mukaisen, palkkatukeen oikeutetun tai yli 55-vuotiaiden työllistämistukeen oikeutetun työttömän työllistämisen kustannuksiin enintään 400€/kk. Avustusta voidaan myöntää työllistetyn työsuhteen ajalle ja palkkatuen keston mukaan (5-24kk).

 

Yleishyödyllisille yhteisöille Rovaniemi-lisä myönnetään valtiontukien ulkopuolisena tukena. Tuen määrää laskettaessa huomioidaan EU:n valtiontukien yleinen ryhmäpoikkeusasetus (Komission asetus 651/2014). 

 

Rovaniemi-lisä on hakijalle harkinnanvarainen etuus ja sitä myönnetään aina siihen osoitettujen määrärahojen puitteissa.Rovaniemi-lisän linjauksia päivitetään tarpeen mukaan kaupungin talousarvio ja toimintasuunnitelma huomioiden vastaamaan sen hetkisiä valtion palkkatukilinjauksia, kaupungin määrärahapäätöksiä sekä muita velvoittavia päätös- tai säädöspohjia.

 

Päätös

Edurolle myönnetään Rovaniemi-lisät kolmesta henkilöstä niin, että ne voivat olla takautuvasti vuodelta 2023 enintään 906,66 euroa ja vuodelta 2024 enintään 11106,67 €.

Allekirjoitus

Työllisyyspäällikkö Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut