§ 9 Asemakaavan muutos kortteli 69, Postikatu 1

Lataa 

ROIDno-2022-2006

Päätöspäivämäärä

25.4.2024

Päätöksen tekijä

Kaavoituspäällikkö

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 41

Kuvaus

Kiinteistön omistajan edustaja on hakenut valtakirjalla asemakaavan ja tonttijaon muutosta kiinteistölle 698-3-69-4, osoite Postikatu 1

Alueella on voimassa 7.4.1997 hyväksytty asemakaava,​jossa alue on merkitty liikerakennusten korttelialueeksi (KL), rakennusoikeus 10000 k-m2 ja kerrosluku neljä (IV). Vuonna 1950 valmistunut postitalo on yleiskaavassa suojeltu rakennus (sr112).

Maanomistaja on esittänyt alueen asemakaavan muuttamista,​jolloin kiinteistöllä sijaitsevan vanhan postitalon peruskorjauksen yhteydessä voitaisiin rakentaa ullakolle asuintiloja sekä toteuttaa kiinteistöltä purettavaksi suunniteltujen rakennusten tilalle uudet asuinkerrostalot sekä maanalainen pysäköinti. Lisäksi on esitetty rakennusoikeuden määrän tarkistamista sekä mahdollisuutta liittää tonttiin viereisellä yleisellä alueella oleva pysäköintialue. Perusteluina on esitetty täydennysrakentamista,​maanalaisen pysäköinnin toteuttamista ja nykyisen käyttöikänsä lopussa olevan rakennuskannan nykyaikaistamista.   

Hakijan ja kaupungin välillä on allekirjoitettu yhdyskuntasuunnitelun lautakunnan 24.5.2022 § 69 hyväksymä käynnistämissopimus.

Rovaniemen postitalon rakennushistoriaselvitys on valmistunut 30.10.2023.

Päätös

Kaavoituspäällikkö päättää käynnistää asemakaavan ja tonttijaon muutoksen 3.kaupunginosan korttelissa 69 sekä vireisellä virkistysalueella,​osoitteessa Postikatu 1. Asemakaavan ja tonttijaon muutoksella tutkitaan korttelin asemakaavan muuttamista niin, ​että voidaanko kiinteistölle toteuttaa hakemuksen mukaista toimintaa. Samalla tutkitaan asemakaavallinen rakennussuojelu sekä mahdollisuutta lisäalueen liittämiseksi kortteliin. Asemakaavan ja tonttijaon muutos saatetaan vireille sekä valmisteluvaiheenkuulemista varten yleisesti nähtäville. Asemakaavan muutoksen hyväksyy kaupunginvaltuusto. Hakijalta peritään kaavoituskustannukset 6000 € sekä kuulutuskulut 300 €/ kuulutus.

Allekirjoitus

Kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut