§ 7 Suorahankinnan edelleen jatkaminen asiakastyytyväisyyden mittaamisen kokeilussa

Lataa 

ROIDno-2022-4273

Päätöspäivämäärä

29.4.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja Elinvoimapalvelut

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosääntö 48 §
Rovaniemen kaupungikonsernin pienhankintaohje, kohta 4.6

Kuvaus

Elinvoimapalvelujen toimialalla on ollut pilotoitavana Roidu Oy:n toteuttama asiakastyytyväisyyden mittaamisen palvelu 30.10.2022 lähtien. Elinvoimapalvelujen toimialajohtaja päätti pilotin jatkamisesta ajalle 1.11.2023 - 30.4.2024 päätöksellään 6.11.2023 §67. Palvelun pilotointia on laajennettu myös teknisten palvelujen toimialalle. Kokemukset palvelun pilotoinnista sekä asiakastyytyväisyyden mittaamisesta saatavien tietojen hyödyntämisestä ovat olleet positiivisia. 

Rovaniemen kaupungin tietohallinto on päättänyt hankkia koko organisaation käytössä olevan asiakastyytyväisyyden mittaamisen palvelun niin, että palvelu on käytössä 1.1.2025 alkaen. Tämän takia asiakastyytyväisyyden mittaamisen pilotointia Roidu Oy:n palvelulla on kannattavaa jatkaa vuoden 2024 loppuun saakka, jottei katkoa asiakastyytyväisyyden mittaamisessa pääse syntymään. 

Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeen mukaisesti palvelu voidaan ostaa suorahankintana, kun se ostetaan testi- tai pilottikäyttöön määräajaksi ja testaukseen valitun yrityksen valintaan on perustellut syyt. Tällöin on varmistettava hankintahinnan kohtuullisuus. Tämä tarkastelu on tehty aiempaa hankintamenettelyä edeltäneessä markkinakartoituksessa.

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön 48 §:n mukaisesti toimialajohtaja päättää alle 500 000 euron erillishankinnasta.

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupunki jatkaa Roidu Oy:n kanssa tehtyä sopimusta asiakastyytyväisyyden mittaamisen palvelun kokeilusta 1.5.2024 alkaen kahdeksan kuukauden ajan. Jatkosopimuksen arvo on 5740 euroa (alv 0%), edellisen sopimuksen hinnoittelun mukaisesti.

Allekirjoitus

toimialajohtaja Samppa Määttä 

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut