Vanhusneuvosto, kokous 11.8.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Ajankohtaiset asiat

Perustelut

Ennakkokutsu Vanhusneuvostopäivään 2020

Vanhusneuvostopäivä pidetään 21.10.2020. Tänä vuonna koronaviruspandemiasta johtuen vanhusneuvostopäivä pidetään virtuaalisena. Vanhusneuvostot voivat kokoontua paikkakunnillaan ryhminä, jos tilanne sen sallii. Virtuaalisessa vanhusneuvostopäivässä on aiempien vuosien tapaan sekä esityksiä ja alustuksia että ryhmätöitä ja ryhmäkeskusteluita. Vanhusneuvostopäivä järjestetään yhteistyössä kansalaisjärjestöjen kanssa. Tarkempi ohjelma ilmoittautumislinkkeineen julkaistaan myöhemmin elokuussa.

Esteettömyyskävely 2020

Vanhusneuvosto nimesi kokouksessaan 5.2.2020 § 7 jäsenet esteettömyyskävelyn suunnitteluryhmään. Ryhmän kävelyn, joka olisi toteutettu toukokuussa 2020. Koronaepidemian vuoksi tapahtuma jouduttiin perumaan. Suunnitteluryhmä kokoontuu jälleen syksyllä ja kävely toteutetaan mahdollisesti loppuvuoden aikana. Kävelyn suunnitelma keväältä liitteenä 1

Päätösehdotus

Vanhusneuvosto merkitsee ajankohtaisen asian tiedoksi.

Päätös

Vanhusneuvosto merkitsi ajankohtaiset asiat tiedoksi lisäyksillä:

Rovaniemi-apu koronakevät 2020

Johanna Pikkuaho esitteli asiaa

Tervetuloa ennakoimaan ikääntyneiden asumistarpeita ja kuulemaan varautumisen käytännöistä

Aika:  25.8. klo 12.00 – 15.00. Rovaniemi
Paikka: Hotelli Santa Claus, Korkalonkatu 29, 96200 Rovaniemi
Rovaniemen kaupunki on mukana Case-kuntana valtioneuvoston kanslian ja  ympäristöministeriön toteuttamassa ikääntyneiden asumistarpeiden ennakointia ja niihin varautumista koskevassa selvityksessä. Selvityksen tavoitteena on tukea ikääntyneiden asumistarpeiden ja asumisen ennakointia ja niihin varautumista eri tasoilla, erityisesti kansalaisten ja kuntien osalta. 
Kuulemme selvityksen alustavia havaintoja siitä, miten väestö Rovaniemellä  ikääntyy, mitä tiedämme asumistarpeista ja toiveista tulevaisuudessa sekä millaisia käytäntöjä muualta voidaan oppia.
Ohessa kutsu ja ilmoittautuminen  työpajaan 20.8.2020 mennessä.
Rovaniemi: https://fi.research.net/r/ikaevarovaniemi

Tauolla olleita ikäihmisten palveluita on avattu – neuvontapiste Nestori palvelee normaalisti

Kokoontumisissa tulee huomioida yleiset hygienia- ja muut turvaohjeet.
Keskeytyksissä olleita ikäihmisten palveluita avataan elokuussa. Neuvontapiste Nestori on palannut entiseen aukioloon maanantaista 3.8. alkaen. Palvelu on auki arkisin klo 9–14. Asioida voi joko paikan päällä osoitteessa Pohjolankatu 2 A tai puhelimitse numerossa 016 322 2580. 
Seniorineuvolat toimivat vielä elokuun ajanvarauksella. Ajat varataan soittamalla oman alueen seniorineuvolan hoitajalle. 
Potkurin eläkeläistilat ovat käytettävissä 17.8. alkaen. Kokoontumisissa tulee huomioida yleiset hygienia- ja muut turvaohjeet. Vakiovuorot on sovittu järjestöjen kanssa, ja muut vuorot varataan Osviitan kautta.
Päivätoiminta  käynnistyy vaiheittain pienimuotoisesti 17.8.2020 alkaen Tapionkodilla. Asiakkaisiin tullaan olemaan yhteydessä päivätoiminnan toimesta. Tervetuloa mukaan toimintaan!