§ 25 NEVZA-alueen U19 lentopalloturnaus Rovaniemellä 28.-30.10.2022

Lataa 

ROIDno-2021-3897

Päätöspäivämäärä

24.10.2022

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin kaupunkistrategiassa 2030 todetaan, että Rovaniemen kaupunki tunnistaa luonto-, kulttuuri- ja liikuntakohteiden merkityksen tulevaisuuden matkailun ja kaupungin elinvoiman kehittämistyössä.  NEVZA-alueen U19 lentopalloturnaus vahvistaa Rovaniemen asemaa liikunta- ja urheilumatkakohteena.

Kuvaus

Woman Volley Ry on saanut Suomen lentopalloliitolta toisen kerran järjestelyoikeudet NEVZA-alueen U19 lentopalloturnauksen järjestämiseksi Rovaniemellä lokakuussa 28–30.10.2022.  Edellisen kerran NEVZA-alueen turnaus järjestettiin Rovaniemellä lokakuussa 2021.

Joukkueita turnaukseen osallistuu Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Färsaarilta, Grönlannista, Islannista ja Englannista.  Rovaniemen turnaukseen osallistuvat sekä naisten että miesten U19 ikäisten maajoukkueet.  Maajoukkueita on yhteensä 16.  Kokonaisosallistuja määrä on yli 500 henkilöä ja heidän arvoitu viipymä Rovaniemellä on 3-4 vuorokautta.  Turnaus järjestetään Lapin urheiluopistolla ja Keltakankaan liikuntahallissa.

Tapahtuman kaikki pelit suoratoistetaan reaaliajassa jokaiseen turnaukseen osallistuvaan maahan. Tapahtumasta on näkyvyys (nettisivut ja some), Arctic Volleyn, Lentopalloliiton ja Nevzan omissa kanavissa.  Lisäksi näkyvyyttä tulee kunkin maan oman lentopalloliiton sosiaalisessa mediassa. Turnauksen aikana jokaisen päivän jälkeen lähtee tiedote kaikkien Nevza jäsenmaiden liittoihin, jota liitot levittää eteenpäin paikallisiin medioihin ja maiden omiin sosiaalisen median kanaviin. Myös tapahtuman ennakkoartikkelit jaetaan yllä mainituissa kanavissa.

Turnauksen käytännön järjestelyihin liittyen Woman Volley Ry hakee avustusta Rovaniemen kaupungilta seuraavissa asioissa:

1. Suomen joukkueiden majoittuminen Santasportilla.

2. Santasportin tilavuokra 5000 euroa.

3.Bussikuljetus joukkueille lentokentältä Santasportille ja takaisin kentälle. 

4.Bussikuljetus pe-su välillä Santasport-Keltakangas-Santasport peliohjelman mukaisesti. 

 

 

 

 

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupunki tukee Rovaniemellä 28.-30.10.2022 pidettävän NEVZA-alueen U19 lentopalloturnauksen järjestelyjä enintään 6500 eurolla..  Tuki kohdennetaan Santasportin tilavuokriin, linja-autokuljetuksiin ja majoituskuluihin..

Allekirjoitus

Tuula Rintala-Gardin

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut