§ 24 Skandinavian Cup maastohiihtokilpailu Rovaniemellä 6.-8.1.2023

Lataa 

ROIDno-2022-2736

Päätöspäivämäärä

19.10.2022

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Elinvoimapalvelujen kaupunginhallituksen päätöksen perustuvan linjauksen mukaisesti, elinkeinot ja työllisyys palvelualue voi myöntää avustusta Skandinavia Cup maastohiihtokilpailun järjestämiseen.  Skandinavia Cup maastohiihtokilpailu vahvistaa Ounasvaaran alueen kehittymistä ja Rovaniemen asemaa liikunta- ja urheilumatkakohteena.

Kuvaus

Ounasvaaran Hiihtoseura hakee järjestettäväksi kilpailukaudella 2022–2023 kahta maastohiihtokilpailua: maastohiihdon Skandinavia cupin osakilpailua 6.-8.1.2023 ja Suomen cupin finaaliviikonloppua 15–16.4.2023. Tapahtumien järjestämisestä on Hiihtoliiton kanssa saavutettu alustava sopimus ja niitä haetaan yhtenä kokonaisuutena. Samoin järjestämisestä aiheutuviin kustannuksiin haettu tuki on esitetty yhtenä kokonaisuutena, molempiin kisoihin. Ounasvaaran Hiihtoseuran toimittaman materiaalin perusteella molempien tapahtumien kustannusarvio on 103 000 euroa.  Ounasvaaran Hiihtoseura hakee avustusta Rovaniemen kaupungilta yhteensä 30 000 euroa.

Rovaniemen kaupunginhallitus on päättänyt 10.9.2012 (§ 361) pidetyssä kokouksessaan suurten tapahtumien hakemisesta Rovaniemelle.  Päätöksen mukaan Rovaniemen kaupunki voi osallistua suurten tapahtumien ja kokousten hakemiseen ja tukemiseen harkinnanvaraisesti ja resurssiensa puitteissa.

Rovaniemen kaupungin elinvoimapalvelut on toteuttanut kaupunginhallituksen linjausta niin, että elinkeinojen kehittämisen budjetista tapahtuma-avustusta on kohdennettu kansainvälisiin tapahtumiin. Kansallisiin tapahtumiin on myönnetty avustusta elinkeinojen kehittämisen budjetista ainoastaan poikkeuksellisen suuriin kansallisiin tapahtumiin kuten Kuninkuusravit, Power Cup ja Jukolan viesti.  Näiden suurten tapahtumien avustuksiin on varauduttu ennakoivasti talousarvion laadinnan yhteydessä

Skandinavia Cup on maastohiihdon maailmancupista seuraavan tason kilpailusarja. Skandinavia cupia järjestetään Pohjoismaissa ja Baltian maissa (Suomi, Norja, Ruotsi, Viro ja Latvia). Skandinavia Cup on avoin kaikille FIS-lisenssihiihtäjille. Skandinavia Cup on maailmancupin kisojen jälkeen paras paikka antaa kansainvälisen tason näyttöjä. Kisoja käytetään usein arvokisojen ja maailmancupkisojen tarkkailu- tai katsastuskisoina.

Rovaniemellä järjestettävässä osakilpailussa arvioituna osallistujamääränä on n. 200–250 /päivä. Kilpailijat edustavat Pohjoismaita ja Baltian maita. Rovaniemen osakilpailu toimii usean maan katsastuskilpailuna ja myös Suomen maajoukkueen katsastuskisoina maailmancupiin sekä nuorten MM-kisoihin. 

Ounasvaaran Hiihtoseuran toimittaman materiaalin perusteella Skandinavia Cupin kokonaiskustannusarvio on 39 800 euroa.  Kustannuksia voidaan heidän aineistonsa perusteella kattaa tulorahoituksella 29 000 euroa ja kaupungin avustuksella katettaisiin tulorahoituksen ja kustannusten välinen ero.

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupungin elinvoimapalvelujen elinkeinot ja työllisyys palvelualue osallistuu Skandinavian Cup maastohiihtokilpailun järjestämiskustannusten kattamiseen enintään 10 000 eurolla.

Allekirjoitus

Tuula Rintala-Gardin

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut