§ 13 U20 ikäluokan neljän maan jääkiekkoturnaus Rovaniemellä

Lataa 

ROIDno-2022-2992

Päätöspäivämäärä

5.7.2022

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin kaupunkistrategiassa 2030 todetaan, että Rovaniemen kaupunki tunnistaa luonto-, kulttuuri- ja liikuntakohteiden merkityksen tulevaisuuden matkailun ja kaupungin elinvoiman kehittämistyössä.  U20 neljän maan jääkiekkoturnaus vahvistaa Ounasvaaraan alueen kehittymistä ja Rovaniemen asemaa kansainvälisenä liikunta- ja urheilumatkakohteena.

Kuvaus

Suomen jääkiekkoliitto on päättänyt  järjestää U20 ikäluokan jääkiekon neljän maan turnauksen Rovaniemellä 26.-28.8.2022.  Turnaukseen osallistuvat joukkueet/maat ovat Suomi, Ruotsi, Tsekki ja Sveitsi/Slovakia.

Tapahtuma tuo Rovaniemelle n. 800 majoitusvuorokautta pelkästään joukkueiden majoituksesta.  Lisäksi Rovaniemi saa merkittävää kansallista ja kansainvälistä näkyvyyttä sekä toimituksellisessa että sosiaalisessa mediassa. 

Tapahtuman järjestäjänä ovat Suomen jääkiekkoliitto ja Rovaniemen Kiekko.  Pääosan kustannuksista vastaa Suomen jääkiekkoliitto.  Tapahtuman kokonaisbudjetti on n. 94 000 euroa ja tapahtumalle haetaan Rovaniemen kaupungin avustusta 10 prosenttia kokonaiskustannuksista.

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupunki tukee Rovaniemellä 26.–28.8.2022 pidettävän U20 neljän maan jääkiekkoturnauksen järjestelyjä 7500 eurolla.  Tuki kohdennetaan Lappi Areenan jäävuokrakustannuksiin joukkueiden harjoittelun ja otteluiden osalta.

Allekirjoitus

Tuula RIntala-Gardin

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut