§ 29 Projektipäällikön tehtävä Etsivän kulttuurisen vanhustyön jatkohankkeelle

Lataa 

ROIDno-2022-2429

Päätöspäivämäärä

12.8.2022

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Vapaa-ajan palvelut

Päätöksen peruste

Matti Selin työskentelee etsivän kulttuurisen vanhustyön  ja kulttuurilähetetoiminnan projektipäällikkönä ajalla  1.9.2021 - 31.8.2022.  Hän on jo aikaisemmin työskennellyt palvelualueiden yhdyspinnassa kulttuuripalvelujen ja ikäihmisten palvelujen yhteisenä työntekijä, minkä vuoksi hänellä on hyvä tilannekuva, valmiit verkostot ja kokonaisvaltainen näkemys toimintakentästä. 

Kuvaus

Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt rahoituksen Etsivän kulttuurisen vanhustyön jatkohankkeelle ajalle 1.9.2022-31.12.2023. Jatkohankkeen tavoitteena on ennakoida tulevan sosiaali- ja terveyspalveluiden rakenneuudistuksen vaikutuksia etsivään kulttuuriseen vanhustyöhön sekä vahvistaa sen osalta hyvinvointialueiden ja järjestöjen kanssa tehtävää yhdyspintatyötä.

Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät vuoden 2023 alussa hyvinvointialueille. Rakenteiden uudelleen järjestelyillä tulee olemaan vaikutuksia myös kulttuuriseen vanhustyöhön. Muutos vaatii ennakointia ja hyvää valmistelua, ettei hyväksi havaittuja toimintatapoja ja -malleja vahingossa hävitetä. Toisena tavoitteena on vahvistaa erilaisissa elämän taitekohdissa olevien ikäihmisten hyvinvointia ja osallisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin.

Etsivän kulttuurisen vanhustyön  kehittämishanke on valtakunnallinen kehittämishanke, jonka vetovastuussa olevalta henkilöltä vaaditaan syvällistä ymmärrystä kulttuurisesta vanhustyöstä, kykyä hahmottaa laajoja asiakokonaisuuksia, olemassa olevia verkostoja ja hyviä projektijohtamisen taitoja. Projektipäällikkö vastaa hankkeen johtamisesta, toiminnasta, taloushallinnosta ja seurannasta.

 

 

 

 

 

Päätös

Päätän, että kulttuurituottaja Matti Selin valitaan valtakunnallisen Etsivän kulttuurisen vanhustyön jatkohankkeen projektipäälliköksi ajalle 1.9.2022 - 31.12.2023. Projektipäällikkö vastaa hankkeen johtamisesta, toiminnasta, taloushallinnosta ja seurannasta.  

Allekirjoitus

Merja Tervo

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut