§ 124 Erityisasiantuntijan vakanssi 73311002

Lataa 

ROIDno-2022-3189

Päätöspäivämäärä

9.8.2022

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Koulutuspalvelut

Kuvaus

Oppilashuollon esihenkilön virkasiirto eritysaisantuntijan tehtävään

Kolmiportaisen tuen erityisasiantuntijan siirryttyä toisen työnantajan palvelukseen on syntynyt tarve täyttää kyseinen virka kelpoisella henkilöllä. Tehtävään on siirrettävä kelpoinen henkilö pikaisesti palveluiden turvaamiseksi ja riskien minimoimiseksi heti lukuvuoden alusta lähtien. 

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain (304/2003, KVhL) 24 § mukaan on mahdollista siirtää viranhaltija sellaiseen toiseen virkasuhteeseen, jonka kelpoisuusvaatimukset hän täyttää ja jota voidaan pitää hänelle sopivana joko pysyvästi tai määräaikaisesti. Viranhaltijan asema toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei saa muuttua. 

Pysyvän siirtämisen perusteena voi olla:
1) toiminnan tai tehtävien uudelleenjärjestelyyn liittyvä perusteltu syy tai 
2) muu hyväksyttävä syy.

Mikäli perusteena on toiminnan tai tehtävien uudelleenjärjestely, edellytetään lisäksi, että siirrettävän varsinainen palkka ei alene. Toiminnan ja tehtävien uudelleenjärjestelyn tarvetta tulee arvioida objektiivisesti, mutta työnantajalla on laajahko harkintavalta päättäessään, mitä tehtäviä se pitää tarkoituksenmukaisena toimialalla. Toiminnan ja tehtävien uudelleenjärjestely voi tarkoittaa esim. virkojen lakkauttamisen tai niiden yhdistämisen tarvetta. Siirto edellyttää myös viranhaltijan suostumusta.

Hallintosäännön 60  §:n mukaan viranhaltijan siirtämisestä toiseen virkasuhteeseen KHVhL 24 §:n mukaan päättää viranomainen, jolla on toimivalta molempiin virkasuhteisiin ottamisesta. Tässä tapauksessa toimivaltainen viranomainen on palvelualuepäällikkö.

Päätös

KM Mervi Johansson siirretään oppilashuollon esihenkilön virasta kolmiportaisen tuen erityisasiantuntijan virkaan vakanssi nro 73311002 1.8.2022 alkaen. Oppilashuollon esihenkilö Mervi Johansson on erityisopettajan ja johtamisen koulutuksensa sekä työkokemuksensa puolesta kelpoinen tehtävään. Lisäksi hän on osoittanut kehittämishalukkuutta ja laajan osaamisensa kolmiportaisen tuen palveluiden järjestämisestä.

Siirron yhteydessä Johanssonilta vapautuva oppilashuollon esihenkilön sijaisuus voidaan järjestää loppuvuodeksi hyvinvointialueen aloittamiseen saakka oppilashuollon sisäisenä järjestelynä. 

Virkasiirtoon on Mervi Johanssonin suostumus. Erityisasiantuntijan tehtäväkohtainen palkka on 4212,07 e/kk, josta henkilöstöjohtaja tekee erillisen päätöksen.

Allekirjoitus

Kai Väistö, palvelualuepäällikkö

Organisaatiotieto

Koulutuspalvelut