§ 45 Simulaatiotyökalun suorahankinta

Lataa 

ROIDno-2022-4153

Päätöspäivämäärä

31.10.2022

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja Sivistys- ja hyvinvointipalvelut

Päätöksen peruste

Hankinnan valintaperusteena oli hinnaltaan halvin tarjous, mutta erillistä tarjousten vertailua ei tarvinnut suorittaa, koska tarjouksia saapui ainoastaan yksi ja hinnan katsottiin olevan kohtuullinen.

 

Kuvaus

Varhaiskasvatuspalveluiden tarve on osana tiedolla johtamista hankkia henkilöstön tarvetta, saatavuutta, pysyvyyttä ja työn kuormittavuutta ennakoiva työkalu. Yhtenä tärkeänä tavoitteena on löytää ratkaisuja osin kroonistuneeseen työvoimapulaan ja etsiä keinoja välttää toiminnan kriisiytyminen.

Työkalun avulla halutaan määritellään nykyinen tilanne ja tulevaisuus mikäli jatketaan kuten aiemmin. Työkalun avulla halutaan myös kokeilla ”mitä jos”-skenaarioiden avulla erilaisten päätösten vaikutuksia, jotta Rovaniemen palveluiden tulevaa tilannetta voidaan ohjata haluttuun suuntaan. Esimerkkinä miten palveluiden rakenteelliset muutokset vaikuttavat tilanteeseen, mitkä ovat muutokset syntyvyydessä ja muuttoliikkeen suuruudessa ja suunnassa sekä päiväkotiverkostoon liittyvät erilaiset valinnat.

Rovaniemen kaupungin sivistyspalvelut on lähettänyt 5.5.2022 tarjouspyynnön edellä mainittua työkalua koskien seuraaville yrityksille: FCG Oy, NHG Oy, Inspira Oy, KPMG Oy ja STE Analytics Oy.

Ainoastaan suomalainen matemaattisen mallinnuksen ja analyysin asiantuntijayritys STE Analytics Oy tarjosi simulaatiotyökalua varhaiskasvatuksen tarpeeseen. Projekti tukee Rovaniemen varhaiskasvatuksen palveluiden kehittämistä. Siinä tuotetaan työkalu varhaiskasvatuksen palvelun simulointiin ja toiminnan optimointiin. Muut yritykset eivät jättäneet tarjousta.

STE Analyticsin tarjoaman projektin kokonaiskustannus on 39,800 EUR (Alv. 0%), joka maksetaan kahdessa erässä vuoden 2022 loppuun mennessä.

Päätös

Päätän hankkia simulaatiotyökalun STE Analytics Oy:ltä edellä mainituin perustein. Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on 39 800 €.

Rovaniemen kaupungin sivistyspalvelut laatii kirjallisen sopimuksen hankinnasta STE Analytics Oy:n kanssa.

 

Allekirjoitus

Risto Varis, hallintopäällikkö

Organisaatiotieto

Koulutuspalvelut