§ 9 Rovaniemen kaupunginkirjaston e-aineiston hankinta Pohjoisen eKirjastoon 2023: OverDrive Digital Libraryn hankinta OverDrive Inc:ltä

Lataa 

ROIDno-2021-4528

Päätöspäivämäärä

21.11.2022

Päätöksen tekijä

Kirjastonjohtaja

Päätöksen peruste

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta, johon sovelletaan Rovaniemen kaupungin pienhankintaohjeita.

Kuvaus

Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan kuntien yleisten kirjastojen yhteinen Pohjoisen eKirjasto aloitti toimintansa tammikuussa 2022. Pohjoisen eKirjaston yhteistyösopimuksen mukaan Oulun kaupunginkirjasto ja Rovaniemen kaupunginkirjasto organisoivat ja koordinoivat Pohjoisen eKirjaston toimintaa Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan muiden yleisten kirjastojen puolesta ja antamalla valtuutuksella. 

Oulun kaupunginkirjastolla ja Rovaniemen kaupunginkirjastolla on tarve hankkia Pohjoisen eKirjastolle vieraskielisten sähköisten kirjojen ja äänikirjojen palvelu, jonka kautta e-kirjoja on mahdollista lukea ja e-äänikirjoja kuunnella ajasta ja paikasta riippumatta. Palvelun tarjonnan pitää olla riittävän laaja kirjastojen asiakkaiden tarpeisiin ja sitä kautta pitää olla mahdollista lukea ja kuunnella vieraskielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. 

Markkinakartoituksen perusteella OverDrive Inc:llä on ainoana toimijana tarjolla tarpeen mukainen ja sisällöltään valmis ja suoraan käyttöönotettavissa oleva ratkaisu, jonka kustannukset eivät ylitä hankintalain kynnysarvoja. OverDrive -palvelusta on tehty neljän (4) vuoden voimassa oleva sopimus, ja palvelu voidaan irtisanoa solmittavaan hankintasopimukseen kirjattavin ehdoin.

Hankinnan arvioitu arvo vuonna 2023: Pohjoisen eKirjaston osalta 50 000 €, Rovaniemen kaupunginkirjaston osalta 4838 € ja Lapin kirjastojen osalta 13 303 €. Rovaniemen kaupunginkirjasto laskuttaa alustasta ja sisällöistä muita Lapin kunnankirjastoja laskun maksamisen jälkeen. 

 

Päätös

Rovaniemen kaupunginkirjasto hankkii kilpailuttamatta e-kirja- ja e-äänikirja-aineiston OverDrive Inc:ltä vuodelle 2023.

Allekirjoitus

Nina Sipola
Kirjastonjohtaja

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut