§ 10 Rovaniemen kaupunginkirjaston e-aineiston hankinta Pohjoisen eKirjastoon 2023: PressReader

Lataa 

ROIDno-2021-4530

Päätöspäivämäärä

21.11.2022

Päätöksen tekijä

Kirjastonjohtaja

Päätöksen peruste

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta, johon sovelletaan Rovaniemen kaupungin pienhankintaohjeita. 

Kuvaus

Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan kuntien yleisten kirjastojen yhteinen Pohjoisen eKirjasto aloitti toimintansa tammikuussa 2022. Pohjoisen eKirjaston yhteistyösopimuksen mukaan Oulun kaupunginkirjasto ja Rovaniemen kaupunginkirjasto organisoivat ja koordinoivat Pohjoisen eKirjaston toimintaa Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan muiden yleisten kirjastojen puolesta ja antamalla valtuutuksella. 

Oulun kaupunginkirjasto ja Rovaniemen kaupunginkirjasto ilmoittivat Pohjoisen eKirjaston toimijat FinElibin solmimaan PressReader-palvelun sopimukseen vuodesta 2022 alkaen. PressReader tarjoaa valikoiman kansainvälisiä aikakauslehtiä ja sanomalehtiä sähköisessä muodossa yleisten kirjastojen välitettäväksi. PressReader -palvelusta on voimassa kolmen(3) vuoden määräaikainen sopimus, ja palvelu voidaan irtisanoa solmittuun hankintasopimukseen kirjatuin ehdoin. 

Hankinnan arvioitu arvo vuonna 2023: Pohjoisen eKirjaston osalta 25850 €, Rovaniemen kaupunginkirjaston osalta 2501 € ja Lapin kirjastojen osalta 6878 €. 

 

Päätös

Rovaniemen kaupunginkirjasto hankkii vieraskielisen e-lehti-aineiston (PressReader) Pohjoisen eKirjastoon Helsingin yliopistolta (FinElib-konsortio) ja jatkaa sopimustaan Helsingin yliopiston kanssa.

Allekirjoitus

Nina Sipola
Kirjastonjohtaja

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut