§ 44 Projektipäällikön tehtävä Pohjoinen puhuri - Kuntien kulttuuritoiminnan alueellinen kehittämistehtävä Lapissa -hankkeelle

Lataa 

ROIDno-2022-4755

Päätöspäivämäärä

16.12.2022

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Vapaa-ajan palvelut

Päätöksen peruste

Johanna Partasella on kokemusta viestinnästä sekä kansainvälisistä että kotimaisista hankkeista sekä verkostotoiminnan fasilitoinnista. Hän on toiminut mm. Barentsin kansainvälisessä sihteeristössä Norjan Kirkkoniemessä ja Suomen Murmanskin konsulaatissa.  Hän toimii Lapin kulttuurimatkailun kehittäminen - hankkeen hankekoordinaattorina ajalla 1.12.2021 - 31.12.2022.  Hänellä on hyvä tilannekuva, valmiit verkostot ja kokonaisvaltainen näkemys kulttuuritoiminnasta Lapissa. 

 

 

 

 

 

Kuvaus

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt rahoituksen Pohjoisen puhuri - kuntien kulttuuritoiminnan alueellinen kehittämistehtävä Lapissa.  

Pohjoisen puhuri -alueellinen kehittömistehtävä kehittää Lapin maakunnallisen kulttuurin asiantuntijaverkoston toimintaa vahvistamalla mukana olevien toimijoiden osaamista, keskinäistä ja eri taide- ja kulttuuritoimijoiden välistä vuorovaikutusta, vertaisoppimista ja yhteistoimijuutta sekä mahdollistaa verkoston osallisuuden alueellisessa tulevaisuuden kehittämistoiminnassa. Hankkeen keskeisinä toimijoina ovat Lapin kuntien ja Saameläiskäräjien kulttuuriasiantuntijat. 

Alueellisen kehittämistehtävän toteuttaminen vahvistaa Lapin kulttuuritoimijoiden yhteistoimintaa ja edistää kulttuuripalveluiden yhdenvertaista saatavuutta ja monipuolista käyttöä. Lisäksi painotetaan kulttuurin saavutettavuutta Lapissa ja vahvistetaan lappilaisen kulttuurin elinvoimaisuutta. Tehtävän toteuttamisella tuetaan alueellisen kulttuurin asiantuntijaverkoston toimintaa ja siten vahvistetaan kulttuurin asemaa osana Lapin strategista aluekehittämistä. Tavoitteena on myös mahdollistaa kuntien edustajien osallistuminen ohjelma- ja kehittämistyöhön Lapissa, löytää kumppanuuksia ja mahdollisuuksia ammattimaisen taiteellisen työn ja toiminnan tueksi. Lisäksi vahvistetaan saamelaiskulttuurin näkyvyyttä saamelaisalueen ulkopuolella. Hankkeen keinoin vahvistetaan mukana olevien kuntien ja Saamelaiskäräjien resursseja järjestää ja kehittää saavutettavia, Lapin asukkaiden tarpeisiin vastaavia kulttuuripalveluita. Kehittämistehtävän toimia koordinoi valittava projektipäällikkö. 

Projektipäällikön keskeiset tehtävät ovat

- projektin johtaminen, toimenpiteiden, tapahtumien ja eri foorumeiden suunnittelu ja toteuttaminen, aikatauluttaminen, koordinointi, seuranta 

- hankkeen talouden suunnittelu ja seuranta ja raportointi

- dokumentointi, arviointi ja raportointi koko hankkeesta ja toteutettavista piloteista

- asiantuntija- ja verkostoyhteistyö

- ohjausryhmä- ja työryhmätyöskentelyn koordinointi

- saamelaiskulttuurin edistäminen hankkeen keinoin

- hankkeen sisäinen ja ulkoinen viestintä, yhteydenpito rahoittajaan ja eri sidosryhmiin

 

 

Päätös

Päätän, että YTM Johanna Partanen valitaan Pohjoisen puhuri - kuntien kulttuuritoiminnan alueellinen kehittämistehtävä Lapissa -hankkeen projektipäälliköksi ajalle 1.1. - 31.12.2023. Projektipäällikkö vastaa hankkeen johtamisesta, toiminnasta, taloushallinnosta ja seurannasta. 

Allekirjoitus

Merja Tervo

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut