§ 3 Tutkimuslupa/Lehtonen

Lataa 

ROIDno-2023-156

Päätöspäivämäärä

18.1.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Vapaa-ajan palvelut

Kuvaus

Kirjastonjohtaja Nina Sipola:

Suomen yrittäjäopistossa opiskeleva ja harjoitteluaan Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa suorittava Tarja Kristiina Lehtonen hakee haastattelulupaa Saarenkylän kirjastossa tehtävään haastattelututkimukseen. Haastattelu toteutetaan  yhden päivän aikana.

Tutkimuksen kohteena on esiselvitystyö lappilaisesta ruokakulttuurista ja perinneruoista joka on edennyt haastatteluvaiheeseen. Lehtonen on laatinut kuluttajille muutamia lyhyitä avoimia kysymyksiä lappilaiseen ruokakulttuuriin ja perinneruokiin liittyen. Kysymysten  vastaamiseen menee aikaa noin 1–2 minuuttia. Haastattelu on vapaaehtoinen ja haastattelu voidaan nauhoittaa, jos se sopii haastateltavalle.  Haastateltavan vastaukset kerätään ja niitä käytetään nimettöminä.  Haastattelumateriaalia tullaan käyttämään esiselvitysraportin yhtenä osana.  Esiselvitysraportti tulee Arktisen keskuksen käyttöön ja sitä käytetään myöhemmin julkaistavan artikkelin pohjana. 

 

Päätös

Tarja Kristiina Lehtoselle myönnetään em. tutkimuslupa. Tutkimuksessa on noudatettava henkilötietolain ja julkisuuslain säännöksiä. Tutkimuksen toteuttamisesta on vielä erikseen sovittava ko. yksikön esihenkilön kanssa.

Esiselvitysraportista tulee toimittaa yksi kappale Rovaniemen kaupungin käyttöön ja se on lähetettävä sähköisesti osoitteeseen nina.sipola@rovaniemi.fi

 

Allekirjoitus

Merja Tervo

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut