§ 16 Rovaniemen kaupungin hankintaohjelman suunnittelun ja työpajan hankinta

Lataa 

ROIDno-2022-4966

Päätöspäivämäärä

30.12.2022

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeet 10.1.2018

Kuvaus

Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksyi toukokuussa 2022 Rovaniemen kaupungin uuden kaupunkistrategian. Strategiassa on esitetty päälinjaukset myös kaupungin toteuttamien hankintojen osalta. Strategian mukaan onnistuneet hankinnat ovat hyvin johdettuja, lisäävät paikallista elinvoimaa sekä edistävät konkreettisesti ekologista, sosiaalista ja taloudellista kestävyyttä. Hankinnat linkittyvät kaupungin kaikkeen toimintaan ja niillä tuetaan strategiassa asetettujen tavoitteiden toteutumista. Hankintojen käytännön ohjaukseen tarvitaan kaupunkistategiaa toimeenpaneva hankintaohjelma.

Rovaniemen kaupungin Hankintapalvelut on valmistellut Rovaniemen kaupungin hankintaohjelman laadintaa. Hankintaohjelman suunnittelun kumppanina on toiminut Innokonseptit Oy, jolla  on pitkä ja monipuolinen kokemus julkisten hankintojen johtamisesta, suunnittelusta  ja kehittämisestä Suomessa. Innokonseptit Oy on tarjonnut Rovaniemen kaupungille konsultointipalvelua hankintaohjelman suunnitteluun sekä ohjelmaan liittyvän työpajan suunnitteluun ja toteutukseen. Hankintapäällikkö on hyväksynyt tarjouksen, johon sisältyy:

  • Rovaniemen kaupungin hankintaohjelman suunnittelu lopullista viimeistelyä varten. Ohjelmassa kuvataan hankintojen linjaukset ja tavoitteet mittareineen, tavoitteiden toteuttaminen käytännössä sekä eri toimijoiden roolit roolit hankintojen suunnittelussa ja johtamisessa
  • Tavoitteellisen työpajan toteutus kaupungin yhdyskuntatekniikan johdolle ja päälliköille, jonka tuloksena saadaan luotua hankintojen työkalupakki (yhdyskuntatekniikan tyypillisten hankintojen tavoitteet ja mittarit) kuvaamiseksi ja toteuttamiseksi. Työpajan tulokset kytketään osaksi hankintaohjelmaa
  • Työpajan tuloksien raportointi Rovaniemen kaupungin johtoryhmälle
  • Toimeksiannon tulokset Word- ja Powerpoint aineistoina

 

Innokonseptit Oy on toteuttanut edellä kuvatun toimeksiannon yhteistyössä Hankintapalvelujen kanssa. Yhdyskuntatekniikan johdon työpajan tulokset ja alustava hankintaohjelman luonnos on käsitelty kaupungin johtoryhmässä.  Rovaniemen kaupungin Hankintapalvelut valmistelee lopullisen hankintaohjelman Rovaniemen kaupunginhallituksen päätettäväksi. Tavoiteaikataulu on helmikuu 2023.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta ja hankintaan sovelletaan Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeita. Hankinta toteutetaan suorahankintana. Suorahankinnan perusteena on palvelukokonaisuus, jonka toteuttaminen vaatii alan vahvaa substanssiasiantuntemusta. Lisäksi kyseisen pienhankinnan kilpailuttamisprosessin vaatima aika ja kustannukset ylittävät kilpailuttamisesta saatavan hyödyn. Hankinnan kustannukset veloitetaan tuntityönä. Tuntityön hinta on 200 euroa (alv 0 %). Toimeksiannon  aika-arvio ennakkovalmisteluineen, työstöineen ja viimeistelytöineen on enintään 80 tuntia. Hankintaan sisältyvän työpajan kustannukset maksetaan Rovaniemen kaupungin elinvoimapalvelujen kustannuspaikalta sekä hankintaohjelman suunnitteluun liittyvät kustannukset Rovaniemen kaupungin konsernihallinnon/hankintapalvelujen kustannuspaikalta. 

Päätös

Edellä mainituin perustein päätän, että Rovaniemen kaupungin hankintaohjelman suunnittelun asiantuntijapalvelu sekä ohjelmaan liittyvän työpajan toteutus hankitaan Innokonseptit Oy:ltä.

Allekirjoitus

Satu Räisänen, hankintapäällikkö

Organisaatiotieto

Omistajaohjaus-, tila-, laki- ja hankintapalvelut