§ 5 Kansainvälisten asioiden päällikön viran siirtäminen

Lataa 

ROIDno-2023-214

Päätöspäivämäärä

29.1.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

HS 24 § ja 56 §

Kuvaus

Tuula Rintala-Gardin on hoitanut kansainvälisten asioiden päällikön ja  elinkeinot ja työllisyyspalvelualueen palvelualuepäällikön tehtäviä elivoimapalveluissa. 

Koronapandemian jälkeen kansainvälisten asioiden määrä on kasvanut entisestä ja tätä  tehtävaluetta on tarpeellista vahvistaa jatkossa. Resurssien kohdentamiseksi ja synergia hyödyn saamiseksi Rovaniemen kaupunki tarve yhdistää ja keskittää kansainvälistä osaamista ja hankeosaamista. Kaupungin konsernihallinnossa on jo hankeosaamista ja  kaupungin ulkosuhteista ja kansainvälisistä asioista vastaa kaupunginjohtaja. Näin ollen  kansainväliset asiat on kokonaisuudessaan syytä keskittää konsernihallintoon ja  kansainvälisten asioiden päällikön virka tulee siten siirtää elinvoimapalveluista konsernihallintoon. Virka siirretään kaupunginjohtajan suoraan alaisuuteen ja viran palkkakustannukset kohdennetaan kustannuspaikalle 1281.

Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 24 §:n 1 momentin mukaan viranhaltija voidaan siirtää toiseen virkasuhteeseen, jonka kelpoisuusvaatimukset hän täyttää ja jota voidaan pitää hänelle sopivana, jos hänen asemansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu ja perusteena on toiminnan tai tehtävien uudelleenjärjestelyyn liittyvä perusteltu syy ja hänen varsinainen palkkansa ei alene tai hän on antanut siirtoon suostumuksensa taikka siirtoon on muu hyväksyttävä syy ja viranhaltija on antanut siirtoon suostumuksensa.

Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 4 §:n 1 momentin mukaan virkasuhteeseen ottaminen edellyttää julkista hakumenettelyä. Lain 4 §:n 3 momentin mukaan virkasuhteeseen voidaan kuitenkin 1 momentista poiketen ottaa ilman hakumenettelyä silloin, kun on kyse viranhaltijalain 24 §:ssä tarkoitettu tai muussa laissa säädetty viranhaltijan siirtäminen toiseen virkasuhteeseen.

Rintala-Gardin on toiminut edellä kerrotusti elivoimapalveluissa kansainvälisten asioiden päällikön virassa ja hoitanut elinkeinot ja työllisyys -palvelualueen palvelualuepäällikön tehtävää. Nyt hänen toimenkuvaansa on suunniteltu muutettavaksi siten, että palvelualuepäällikön tehtävät jäävät häneltä pois, mikäli elinvoimalautakunta niin päättää, ja hän jatkaa kansainvälisten asioiden päällikkönä. Kansainvälisten asioiden päällikön virka siirretään konsernihallintoon ja tehtävänkuva vahvistetaan tämän päätöksen liitteen mukaiseksi. 

Rintala-Gardinille on varattu yhteistoimintalaissa ja viranhaltijalaissa edellytetyllä tavalla tilaisuus tulla kuulluksi suunnitellusta organisointi- ja virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta. Hän on ilmoittanut, että hänellä ei ole asiasta huomautettavaa. Rintala-Gardinin asema toistaiseksi otettuna viranhaltijana ei siirron myötä muutu.

Henkilöstölakimies Hanna Haurinen:

Kaupunginjohtaja päättää 30.1.2023 lukien  siirtää kansainvälisten asioiden päällikön viran ja viranhaltija Tuula Rintala-Gardinin Rovaniemen kaupungin konsernihallintoon kaupunginjohtajan suoraan alaisuuteen ja vahvistaa virkaan liitteen mukaisen tehtävänkuvauksen. 

 

Päätös

Päätän hyväksyä valmistelijan esityksen. Päätös pannaan täytäntöön mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

 

Allekirjoitus

Vs. kaupunginjohtaja Antti Määttä

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut