Vammaisneuvosto, kokous 27.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Ajankohtaiset asiat

Perustelut

Vammaisneuvoston toimintasääntö ja esittelijä
Kaupunginhallitus hyväksyi vammaisneuvoston esityksen neuvoston toimintasäännöstä (kh 16.1.23 § 11). Kaupunginhallitus on nimennyt vammaisneuvoston esittelijäksi erityisasiantuntija Riina Koskiniemen ja hänen varalleen kaupunginsihteeri Eeva-Maarit Kujalan (kh 16.1.23 § 13).

Sivistys- ja hyvinvointipalvelujen toimialan edustaja
Sivistys- ja hyvinvointipalvelujen toimiala on nimennyt vammaisneuvostoon varsinaiseksi edustajakseen Mia Nahkurin ja varaedustajaksi Mervi Johanssonin.

Taksien riittävyys
Vammaisneuvoston työvaliokunta on kuullut Lapin hyvinvointialueen logistiikka-asiantuntija Riku Huhtista liittyen taksien riittävyyteen ja vammaispalvelulain mukaisiin kuljetuspalveluihin. Keskustelun aiheina olivat taksien saatavuuteen liittyvät haasteet ja mahdolliset ratkaisut niihin. Työvaliokunta on antanut Matkapalvelukeskukselle evästystä käyttäjien kuulemiseen osana palveluiden kehittämistä. Huhtisen esitys aiheesta on liitetty kokouksen oheismateriaaliksi.

Lapin hyvinvointialueen digitaaliset palvelut ja saavutettavuus
Vammaisneuvoston työvaliokunta on yhteistyössä vanhusneuvoston työvaliokunnan kanssa valmistellut Lapin hyvinvointialueelle kiireellisen kannanoton (kokouksen oheismateriaalina) koskien digitaalisten palveluiden saavutettavuutta. Kannanotto on toimitettu tiedoksi osallisuusasiantuntija Heljä Rahikkalalle ja Lapin hyvinvointialueen kirjaamoon.

Vaikuttamistoimielimien rooli päätöksenteossa
Vammaisneuvoston työvaliokunta on kutsunut kaupunginsihteeri Eeva-Maarit Kujalan vammaisneuvoston maaliskuun kokoukseen keskustelemaan vaikuttamistoimielimien kuulemisesta jo päätöksenteon ja valmistelun varhaisessa vaiheessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Riina Koskiniemi, erityisasiantuntija, riina.koskiniemi@rovaniemi.fi

Vammaisneuvosto merkitsee ajankohtaiset asiat tiedoksi.

Päätös

Vammaisneuvosto merkitsi ajankohtaiset asiat tiedoksi.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.