Hyvinvointilautakunta, kokous 1.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 Kosketinsoittajan vakanssin perustaminen

ROIDno-2023-145

Valmistelija

  • Inka Puhakka, lapin kamariorkesterin intendentti, inka.puhakka@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupunginorkesterissa - Lapin kamariorkesterissa on 18 muusikon vakanssia, intendentti, orkesterisihteeri, tuottaja ja puolipäiväinen orkesterijärjestäjä. Kapellimestarina toimii John Storgårds.

Orkesterissa on jo pitkään ollut tarve kosketinsoittajan vakanssille. Tehtävää on hoidettu palkkaamalla säännöllisesti avustajia. Kosketinsoittajan vakanssin perustamisella on vaikutusta myös orkesterin ohjelmistosuunnitteluun. Vakituisen muusikon vakanssin myötä orkesterin ohjelmistoa on mahdollista monipuolistaa ja samalla orkesterin kehittyä taiteellisesti. Jatkossa myös pieniä kamarimusiikkiteoksiä  ja -kokoonpanoja on mahdollista viedä eri esiintymistiloihin ja -ympäristöihin nykyistä helpommin. 

Lapin kamariorkesterin soittajat ovat omien soittimiensa korkeatasoisia osaajia ja orkesterilla itsellään on monia laadukkaita kosketinsoittimia, kuten piano, flyygeli, cembalo, celesta ja urkuharmooni. 

Kosketinsoittajan keskeisiin tehtäviin kuuluvat muun muassa orkesteri- ja kamarimusiikkiteosten kosketinsoitinosuudet, kosketinsoitinstemmassa mahdollisesti vaadittavien sivusoittimien soittaminen sekä koesoittojen pianosäestykset. Kosketinsoittajan edellytetään hallitsevan korkealla tasolla eri kosketinsoitinten soittaminen. Kelpoisuus selvitetään koesoitossa ja toimi täytetään koesoiton perusteella.

Lapin kamariorkesterille kohdennettu, henkilötyövuosiin sidottu valtionosuus nousee vuodesta 2023 alkaen. Kosketinsoittajan vakanssi  sisältyy vapaa-ajan palveluiden henkilöstösuunnitelmaan ja toimen täyttäminen sisältyy kaupunginorkesterin vuoden 2023

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Merja Tervo, palvelualuepäällikkö, merja.tervo@rovaniemi.fi

Hyvinvointilautakunta perustaa Rovaniemen kaupunginorkesteriin - Lapin kamariorkesteriin kosketinsoittajan vakanssin esityksen mukaisesti 1.2.2023 alkaen. Työsuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti.

Päätös

Hyvinvointilautakunta hyväksyi palvelualuepäällikön esityksen.

Tiedoksi

Lapin kamariorkesterin toimisto, vapaa-ajanpalvelut/Marja-Liisa Oja

Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätöksen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa kuntalain 137 §:n mukaan tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Rovaniemen kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hyvinvointilautakunta

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 8216, 96101 Rovaniemi

Käyntiosoite: Osviitta asiointipiste, Koskikatu 19, Rovaniemi

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)rovaniemi.fi, 

henkilö- ja arkaluonteisia tietoja sisältävät sähköpostit osoitteesta: https://turvaposti.rovaniemi.fi osoitteeseen kirjaamo(at)rovaniemi.fi

Faksinumero: 016 322 6450

Puhelinnumero: 016 3221

Kaupunginkirjaamon aukioloaika: ma - pe kello 9 - 15

 

Paperisten asiakirjojen on oltava toimitettuna Osviitta asiointipisteeseen viimeistään määräajan viimeisenä päivänä kello 15:een mennessä.

Osviitta asiointipiste: ma - to kello 9.00 - 16.30, pe kello 9.00 - 15.30

Osviitan kesäaukiolo (kesä-heinäkuu): ma - to 9.00 - 16.00; pe 9.00 - 15.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua

  • miten päätös halutaan oikaistavaksi 

  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimuksen maksu

Oikaisuvaatimuskäsittely on maksutonta.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rovaniemen kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirjan allekirjoitus- ja tarkastuspäivä sekä pöytäkirjan yleiseen tietoverkkoon nähtäväksi vientipäivämäärä on esitetty kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.

Asianosaiselle lähetettyyn otteeseen on merkitty päätöksen lähettämispäivä ja -tapa.