§ 14 Käytetyn kontrafagotin suorahankinta

Lataa 

ROIDno-2023-456

Päätöspäivämäärä

6.3.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Vapaa-ajan palvelut

Päätöksen peruste

Hankinnan arvo alittaa hankintalain mukaisen kansallisen kynnysarvon. Rovaniemen kaupungin pienhankintaohjeiden mukaan hankinnan voi suorittaa suorahankintana kilpailuttamatta, mikäli kyseessä on käytetty tavara. Hankinta toteutetaan kahden vuoden leasing-järjestelyllä, rahoittajana Kuntarahoitus Oyj..Vuokrakauden jälkeen hankintakohteen jäännösarvoksi jää 12 500€.

Kuvaus

Hankinnan kohteena on käytetty kontrafagotti. Lapin kamariorkesteri - Rovaniemen kaupunginorkesteri on 18 henkinen kamariorkesteri. Kokoonpanossa on viisi puhaltajaa, joiden tulee hallita pääsoittimiensa lisäksi niitä sivusoittimia, joita löytyy soitettavasta materiaalista. Fagotinsoittajalla on säännöllisesti kirjoitettu soitettavaa myös kontrafagotille. Tähän asti kaupunginorkesteri on joutunut yleensä palkkaamaan soittajan soittamaan kontrafagotin osuudet, sillä pelkkää soitinta lainataan vain harvoin. Uuden kontrafagotin hankinta ei ole ollut mahdollista soittimen korkean hinnan vuoksi. Tämän johdosta orkesteri on kartoittanut käytettyjen kontrafagottien saatavuutta ja hintatasoa. 

Kontrafagotti on harvinainen, eikä kelvollisia käytettyjä soittimia ole usein myytävänä. Suomen Kansallisoopperalla on kuitenkin soitin, jota kaupunginorkesteri on lainannut jo syyskuussa Karvalakkioopperan esityksiin. Orkesteri on pyytänyt tarjouksen tästä käytetystä kontrafagotista (J. Püchner, sarjanumero 11205) Kansallisoopperasta. Tarjoushinta sisältäen kaikki kulut ilman arvonlisäveroa on 26 057,36 euroa. Tehdyn markkinakartoituksen perusteella hinta on kohtuullinen. Uuden vastaavansoittimen hinta-arvio on 55 000€. Kansallisoopperan tarjous on hankintapäätöksen liitteenä. 

Päätös

Päätän hankkia käytetyn kontrafagotin Suomen Kansallisoopperalta esityksen mukaisesti hintaan 25 000 euroa, alv 0%. 

Allekirjoitus

Merja Tervo

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut