Henkilöstö- ja nimitysjaosto, kokous 13.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Työnantajan ja henkilöstöjärjestöjen välinen yhteistoimintasopimus

ROIDno-2023-242

Valmistelija

  • Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja, antti.maatta@rovaniemi.fi

Perustelut

Työnantajan ja henkilöstöä edustavien pääsopijajärjestöjen alayhdistysten välille on laadittu uusi yhteistoimintasopimus. Sopimuksen mukaan paikallisen yhteistoimintasopimuksen tarkoituksena on työnantajan ja henkilöstön välisen yhteistoiminnan toteutuminen. Yhteistoiminnan tavoitteena on antaa henkilöstölle mahdollisuus yhteisymmärryksessä työnantajan kanssa osallistua kaupungin toiminnan kehittämiseen ja antaa henkilöstölle mahdollisuus vaikuttaa omaa työtään ja työyhteisöään koskevien päätösten valmisteluun sekä samalla edistää kunnallisen palvelutuotannon tuloksellisuutta ja henkilöstön työelämän laatua.

Sopimuksen perusteella

  • laajakantoiset tai henkilöstöä yleisesti koskevat asiat käsitellään yhteistyötoimikunnassa, joka on Rovaniemen kaupungin edustuksellinen yhteistyöelin. Lain työsuojelun valvonnasta ja työsuojeluyhteistoiminnasta mukaisia asioita käsittelemään voidaan yhteistyötoimikunnan päätöksellä asettaa työsuojelutoimikunta. Henkilöstöllä on lisäksi oikeus nimetä edustus tasa-arvotyöryhmään sekä koulutustyöryhmään. Näiden työryhmien kokoonpano asetetaan yhteistyötoimikunnan päätöksellä.
  • Yhteistyötoimikunnassa on 12 jäsentä, joista 6 edustaa työnantajaa ja 6 kaupungin henkilöstöä. Työnantajaa yhteistyötoimikunnassa edustavat kaupunginjohtajan nimeämät esihenkilöt ja asiantuntijat. Henkilöstöä yhteistyötoimikunnassa edustavat pääsopijajärjestöjen alayhdistysten nimeämät kaupungin henkilöstöön kuuluvat edustajat (kaksi per pääsopijajärjestö). Yhteistyötoimikunnan toimikausi on neljä vuotta.
  • Yhteistyötoimikunnan puheenjohtajana toimii henkilöstö- ja hallintojohtaja ja varapuheenjohtajana henkilöstön edustaja. Yhteistyötoimikunnassa käsiteltävät asiat esittelee ja sihteerinä toimii kaupunginjohtajan nimeämä(t) viranhaltija(t). Yhteistyötoimikunta kokoontuu vähintään kerran neljännesvuodessa. Koollekutsumisen suorittaa puheenjohtaja. Koollekutsumisen ja päätösvaltaisuuden osalta noudatetaan voimassa olevan kaupungin hallintosäännön kokousmenettelyä koskevia määräyksiä.
  • Kokouskutsu / esityslista on toimitettava jäsenille vähintään viisi päivää ennen kokousta. Asia, jota ei ole esityslistalla otetaan käsiteltäväksi, mikäli puolet jäsenistä sitä esittää.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Henkilöstö- ja nimitysjaosto päättää merkitä asian tiedoksi.

Päätös

Henkilöstö- ja nimitysjaosto merkitsi asian tiedoksi.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.