§ 24 Kirjastovirkailija-kuljettaja oppisopimusopiskelijan valinta

Lataa 

ROIDno-2023-965

Päätöspäivämäärä

30.3.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Vapaa-ajan palvelut

Päätöksen peruste

Sami Pyörre on työskennellyt asiakaspalvelutehtävissä ja hänellä on kokemusta kuljettajana toimimisesta. Lisäksi hänellä on opiskeluvalmiudet oppisopimuskoulutuksen suorittamiseksi. Pyörre on myös haastattelussa osoittanut soveltuvuutensa ja vahvan motivaation tehtävään.  

Kuvaus

Kirjastonjohtaja Nina Sipola

Kirjastovirkailija-kuljettajan oppisopimuspaikka on ollut haettavana 10.3.2022 mennessä sähköisesti osoitteessa www. kuntarekry.fi, Rovaniemen intra- ja internetsivuilla, Työ- ja elinkeinopalveluiden sivuilla sekä Rovaniemen kaupungin ilmoitustaululla. 

Kirjastovirkailija-kuljettajan tehtäviin kuuluu kirjasto- ja kotipalveluauton kuljetustehtäviä, asiakaspalvelua, muita kirjastoammatillisia tehtäviä sekä auton kunnossapitoon liittyviä töitä. Valittava kirjastovirkailija-kuljettaja on mukana myös mm. reittisuunittelussa ja tapahtumatuotannossa. Oppisopimuksen aikana valittava henkilö suorittaa kuljettajan ja tieto- ja kirjastopalveluiden ammattitutkinnon. Rovaniemen koulutuskuntayhtymä (Redu) vastaa koulutuksen teoriaopintojen järjestämisestä ja kaupunginkirjasto oppimisympäristöstä sekä ohjauksesta painottuen hakeutuviin kirjastopalveluihin. Tutkinnon suorittaminen kestää noin 1,5 vuotta.

Oppisopimuspaikkaan saapui määräaikaan mennessä 28 hakemusta. Haastatteluun kutsuttiin kuusi henkilöä ja haastattelut suoritettiin viikolla 11 kirjastonjohtajan ja kirjaston apulaisjohtajan toimesta. Kaksi haastateltavaista veti hakemuksensa pois haastattelun jälkeen. Oppisopimuksen aloituksen ajankohta sovitaan koulutuksessa aloittavan kanssa siten, että oppisisältöjen aloittaminen mahdollistuu.

Esitän, että avoinna olevaan kirjastovirkailija-kuljettaja toimeen valitaan Sami Pyörre. Pyörteen kieltäytymisen varalle valitaan 1. varasijalle Johannes Leppävuori ja 2. varasijalle Eero Hiukka. 

 

 

Päätös

Päätän valita kirjastovirkailija-kuljettaja oppisopimuskoulutukseen Sami Pyörteen ja hänen kieltäytymisensä varalle 1. varasijalle Johannes Leppävuoren ja 2. varasijalle Eero Hiukan.

Palkkaus ja muut palvelussuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaan. Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Työsuhteeseen valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. 

Allekirjoitus

Merja Tervo
Vapaa-ajan palvelualuepäällikkö

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut