Tilajaosto, kokous 22.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 17 Tilapalvelukeskuksen toiminta- ja talouskatsaus

ROIDno-2023-491

Valmistelija

  • Pekka Latvala, tilapalvelupäällikkö, pekka.latvala@rovaniemi.fi

Perustelut

Kaupunginhallituksen 19.12.2022 §:ssä 446 hyväksymien vuoden 2023 Talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden 4.1 mukaan "Toimielimiltä edellytetään taloudellisen toteutumisen kuukausittaista seuraamista ja tarvittaessa valmiutta sopeuttaa toimintansa muuttuvissa tilanteissa talousarvion mukaiseksi."

Henkilöstöasiat
Tilapalvelukeskuksessa on ollut avoimena kaksi (2) työmaapäällikön virkaa. Rekrytoinnissa on edetty haastatteluihin, jotka on pidetty 15.-16.3.2023.

Rakennuspalvelut
Vuoden 2023 aikana on valmistumassa kaksi (2) uutta vuokramallin päiväkotia Talvitielle ja Muurolaan. Talvitien päiväkoti valmistuu maalis-huhtikuun vaihteessa ja Muurolan päiväkoti kesällä. Vaaranlammen entisten koulurakennusten purku on edennyt aikataulussa ja purkutyöt valmistuvat huhtikuun lopulla.

Kiinteistöpalvelut
Talven kunnossapitotoimenpiteinä kohteista kuljetetaan lumikasoja pois ja myös polanteita poistetaan kulkemisen parantamiseksi.

Muut asiat
Kaupunki on ollut mukana Maakuntien Tilakeskus Oy:n käynnistämässä (sittemmin Senaatti -kiinteistöt) toimitilahallinnan kehittämishankkeessa. Tuloksista raportoidaan myöhemmin kevään aikana.

Talous
Tilapalvelukeskuksen alkuvuoden talouden toteuma on edennyt suunnitellulla tavalla. Helmikuun 2023 toteuma ei vielä ole valmis ja ajankohtaiset talousluvut raportoidaan kokouksessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja, antti.maatta@rovaniemi.fi

Tilajaosto merkitsee tiedoksi Tilapalvelukeskuksen toiminta- ja talouskatsauksen.

Päätös

Tilajaosto hyväksyi henkilöstö- ja hallintojohtajan esityksen.