Vanhusneuvosto, kokous 29.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 Vanhustenviikon suunnittelutyöryhmän edustajien nimeäminen

ROIDno-2020-307

Valmistelija

  • Jonna Leppiaho, erityisasiantuntija, jonna.leppiaho@rovaniemi.fi

Perustelut

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään 1.-8.10.2023 teemalla "Tehdään iästä numero". Vuonna 2022 vanhusneuvosto päätti järjestää kaupungin vanhustenviikon samanaikaisesti valtakunnallisen teemaviikon kanssa.

Kaupungin vanhustenviikon järjestävät yhteistyössä vanhusneuvosto, kaupungin eri toimialojen edustajat ja monitoimijainen yhteistyöverkosto. Viikon pääjuhlan ja ohjelmiston kokonaiskoordinoinnista vastaa Rovaniemen kaupungin päätöksenteon ja johdon palvelut -yksikkö yhdessä neuvoston kanssa. Vanhustenviikolle on budjetoitu määräraha yhteensä 7000€ viikon pääjuhlan toteuttamiseen ja viikko-ohjelman julkaisuun. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Riina Koskiniemi, erityisasiantuntija, riina.koskiniemi@rovaniemi.fi

Vanhusneuvosto päättää:

  • nimetä vanhustenviikon suunnittelutyöryhmään vanhusneuvoston puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja lisäksi jäsenistöstä edustajan tai edustajia
  • pyytää suunnitteluryhmään edustajat yhteistyötahoilta seuraavasti: Rovaniemen kirjasto, ev.lut. seurakunta, Rovaniemen kaupungin vanhusten kulttuuri- ja liikuntapalvelut, Rovaniemen ikäihmisten palvelut (Lapin hyvinvointialue), Lapin ammattikorkeakoulu ja järjestöjen ikäihmisten elämänkaariverkosto.

Päätös

Vanhusneuvosto päätti:

-nimetä vanhustenviikon suunnittelutyöryhmään vanhusneuvoston puheenjohtajan Raija Kivilahden, varapuheenjohtajan Raili Kerolan ja lisäksi jäsenistöstä Timo Eskelisen.

-pyytää suunnitteluryhmään edustajat yhteistyötahoilta seuraavasti: Rovaniemen kirjasto, ev.lut. seurakunta, Rovaniemen kaupungin vanhusten kulttuuri- ja liikuntapalvelut, Rovaniemen ikäihmisten palvelut (Lapin hyvinvointialue), Lapin ammattikorkeakoulu ja järjestöjen ikäihmisten elämänkaariverkosto.