§ 9 Ilmanvaihtosuodattimien hankinta, toimittajan valinta

Lataa 

ROIDno-2023-310

Päätöspäivämäärä

20.4.2023

Päätöksen tekijä

Tilapalvelupäällikkö

Päätöksen peruste

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016),​ 42§ ja​ 43§.

Tilajaosto on kokouksessaan 21.2.2023 § 12 delegoinut kyseessä olevan hankinnan päätöksenteon tilapalvelupäällikölle.

Kuvaus

Tilapalvelukeskus on valmistellut hankintayksikön, Rovaniemen Kaupunkikiinteistöt Oy:n ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymän kanssa kiinteistöjen ilmanvaihtosuodattimien hankintaa.

1. Hankinnan kohde
Hankinnan kohteena on Rovaniemen kaupungin Tilapalvelukeskuksen, Rovaniemen Kaupunkikiinteistöt Oy:n ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymän kiinteistöjen ilmanvaihtosuodattimet. Tämä hankinta käsittää vain ilmanvaihdon normaalit karkea-, perus- ja hienosuodattimet, ePM1- ePM10 (ei HEPA-, aktiivihiili- yms. erikoissuodattimia).

Tarjouskilpailun tarkoituksena oli saada hankintayksiköille kokonaistaloudellisesti edullisia suodattimia.

Suodattimien kokonaistaloudellista edullisuutta arvioitiin seuraavin kriteerein:
- Suodattimien käyttökustannukset
- Suodattimien hankintakustannukset

Tällä menetelmällä halutaan omalta osaltaan parantaa hankintayksiköiden rakennusten energiataloutta ja auttaa hankintayksiköitä omien yhteiskuntavelvoitteidensa sekä valtion asettamien energiansäästötavoitteiden saavuttamisessa. Hankintayksiköt huolehtivat itse suodattimien hävityksestä omien kierrätyskäytäntöjensä mukaisesti.Tarjoajalla tulee olla käytössään LCC-laskentaohjelma, jonka avulla pystytään laskemaan hankintayksikön osoittamiin kohteisiin energiataloudellisesti edullisimmat suodattimet. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä tavarahankinta.

2. Hankinnan sopimuskausi
Sopimus on 24 kuukautta ja sopimukseen sisältyy mahdollisuus kahteen (2) yhden (1) vuoden mittaiseen optiokauteen. Option käyttömahdollisuudesta sovitaan erikseen tilaajan toimesta viimeistään kolme (3) kuukautta ennen mahdollisen option käyttöönottoa. Optiossa on kyse tilaajien oikeudesta, ei velvollisuudesta. Tilaaja pidättää oikeuden jatkaa hankinnan sopimuskautta entisin ehdoin siihen saakka, kunnes seuraavan tarjouskilpailun hankintapäätös on saanut lainvoiman.

3. Ilmoitus- ja hankintamenettely
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa voimassa olevaa lainsäädäntöä. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta,​ joka kilpailutettiin avointa hankintamenettelyä käyttäen.

Tarjouskilpailua koskeva hankintailmoitus julkaistiin HILMA-​ilmoituskanavassa 26.3.2023 osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö on julkaistu myös Tarjouspalvelussa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/rovaniemi sekä Rovaniemen kaupungin verkkosivuilla.

Tarjoukset tuli jättää 14.4.2023 klo 12.00 mennessä.

4. Tarjoajat
Asetettuun määräaikaan mennessä tarjouksen jätti:
-  Camfil Oy

5. Tarjoajan soveltuvuuden arviointi
Tarjousten käsittelyn ensimmäisessä vaiheessa tarjoajan tuli täyttää kaikki tarjouspyynnössä soveltuvuudelle asetetut vaatimukset tullakseen hyväksytyksi tarjousten käsittelyn seuraavaan vaiheeseen. Tarjoaja vakuutti täyttävänsä kaikki lakisääteiset,​ yhteiskunnalliset ja taloudelliset soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. Tilaaja selvittää valitulta tarjoajalta pyydetyt selvitykset ja todistukset ennen sopimuksen allekirjoittamista.

6. Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuuden arviointi
Tarjousten käsittelyn toisessa vaiheessa tarkistettiin saapuneen tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus.

Saatu tarjous todettiin tarjouspyynnön mukaiseksi.

7. Tarjousten vertailu 
Tarjousten valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jonka perusteena on halvin hinta. Koska tarjouksia saapui ainoastaan yksi, ei tarjousten vertaillua tarvinnut suorittaa ja saapuneen tarjouksen tarjoushinnan katsottiin olevan kohtuullinen.

Tarjoushinnat
- Suodattimien käyttökustannukset                       84.195,00 €
- Suodattimien hankintakustannukset                   61.132,00 €

 

Päätös

Päätän, että kiinteistöjen ilmanvaihtosuodattimien toimittajaksi valitaan Camfil Oy. Hankintapäätöksen saatua lainvoiman, Rovaniemen kaupunki solmii Camfil Oy:n kanssa kirjallisen tarjouspyynnön mukaisen hankintasopimuksen. 

Allekirjoitus

Tilapalvelupäällikkö Pekka Latvala

Organisaatiotieto

Omistajaohjaus-, tila-, laki- ja hankintapalvelut