§ 10 Asemakaavan ja tonttijaon muutos kortteli 159 sekä pysäköintialue, Sahanperäntie

Lataa 

ROIDno-2023-1706

Päätöspäivämäärä

5.6.2023

Päätöksen tekijä

Kaavoituspäällikkö

Päätöksen peruste

Asemakaavan ja tonttijaon muutoksella tutkitaan alueen asemakaavan muuttamista niin, että mahdollistetaan hakijan ja kaupungin tavoitteet.

Kuvaus

Rovaniemen Rauhanyhdistys ry on hakenut asemakaavan muutosta kortteliin 159 sekä vireiselle pysäköintialueelle (LP). Hakija esittää, että alueelle asemakaavassa yleiseksi pysäköintialueeksi merkitty alue liitettäisiin tonttiin 698-3-159-4.

Kaupungilla ei ole tarvetta ko. asemakaavan mukaiselle yleiselle pysäköintialueelle eikä aluetta ole toteutettu.

Alueella on voimassa ympäristöministeriön 14.8.1986 vahvistama asemakaava, jossa korttelin 159 käyttötarkoitus on kirkkojen ja muiden seurakunnallisten rakennusten korttelialuetta (YK). Korttelin kerrosluku on II ja tehokkuus e=0.40 (=4609 k-m2). Tontilla on vuonna 1986 valmistunut rakennus.

Ennen asemakaavamuutoksen vireille kuuluttamista hakijan ja kaupungin välillä tulee allekirjoittaa yhdyskuntasuunnitelun lautakunnan hyväksymä käynnistämissopimus.

 

Päätös

Kaavoituspäällikkö päättää käynnistää asemakaavan ja tonttijaon muutoksen 3.kaupunginosan korttelissa 159 ja viereisellä pysäköintialueella, osoitteessa Sahanperäntie 19. Asemakaavan ja tonttijaon muutoksella tutkitaan alueen asemakaavan muuttamista niin, että mahdollistetaan hakijan ja kaupungin tavoitteet lisäalueen liittämiseksi tonttiin.. Asemakaavan ja tonttijaon muutos saatetaan vireille sekä valmisteluvaiheen kuulemista varten yleisesti nähtäville. Asemakaavan ja tonttijaon muutoksen hyväksyy yhdyskuntasuunnittelun lautakunta. Hakijalta peritään kaavoituskustannukset 3000 €, tonttijako 370 € sekä kuulutuskulut 300 €/ kuulutus.

Allekirjoitus

Kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut