§ 12 Rakennushistoriaselvitysten pienhankinta, toimittajan valinta

Lataa 

ROIDno-2023-1254

Päätöspäivämäärä

15.5.2023

Päätöksen tekijä

Tilapalvelupäällikkö

Kuvaus

Rovaniemen kaupunki omistaa Aaltoranta -rakennuksen osoitteessa Näsmäntie 17, 96900 Rovaniemi (Näsmäntien palvelutalon yhteydessä) ja Pääpaloasema -rakennuksen osoitteessa Koskikatu 61, 96100 Rovaniemi. Tyhjillään ja tarpeettomana oleva Aaltoranta -rakennus on tarkoitus purkaa lähivuosina. Pääpaloasema -rakennus on vuokrattu Lapin hyvinvointialueen Pelastustoimelle. Pääpaloasema -rakennuksen elinkaari alkaa olemaan loppuvaiheessa ja Lapin hyvinvointialue aikoo rakennuttaa lähivuosina uudet tilat Pelastustoimen tarpeisiin. Edellisen johdosta kaavan muuttaminen nykyisen Pääpaloma -aseman kiinteistöllä on käynnissä.

Tilapalvelukeskus on pyytänyt tarjouksia rakennushistoriaselvitysten laatimisesta Aaltoranta- ja Pääpaloasema -rakennuksiin. Tarjouskilpailu toteutettiin pienhankintana Rovaniemen kaupungin pienhankintaohjeiden mukaisesti, koska hankinnan ennakoidun arvon oletettiin alittavan hankintalain mukaisen kansallisen kynnysarvon (60.000,00 euroa, alv. 0 %). Tarjouspyyntö toimitettiin Cloudia Kilpailutusjärjestelmän kautta kolmelle (3) yritykselle 24.4.2023 ja tarjoukset tuli toimittaa 12.5.2023 klo 12:00 mennessä.

Määräaikaan 12.5.2023 klo 12:00 mennessä tarjouksen jätti kaksi (2) yritystä. Tarjoukset avattiin 12.5.2023 klo 13:00. Tilapalvelukeskus on käynyt läpi saapuneet tarjoukset läpi ja kaikki saapuneet tarjoukset ovat tarjouspyynnön mukaisia ja täyttävät tarjouspyynnössä mainitut ehdot. Valintaperusteena on halvin hinta. Tarjouksen jättivät:

Tarjoaja                                                    Hinta (alv. 0  %):
Arkkitehdit Rantala & Kankaanpää Oy       80,00 euroa/tunti
Arkkitehtitoimisto Jorma Teppo Oy            80,00 euroa/tunti

Koska molempien tarjoajien tarjoushinta oli sama, suoritettiin toimittajan valinta arpomalla. Suljetun lippuäänestyksen voitti Arkkitehdit Rantala & Kankaanpää Oy.

Päätös

Valitsen Aaltoranta- ja Pääpaloasema -rakennusten rakennushistoriaselvitysten toteuttajaksi edellä kuvatuin perustein Arkkitehdit Rantala & Kankaanpää Oy:n. Arvioitu työmäärä on 150-200 tuntia/kohde. Mahdolliset kopiointi-, asiakirja-, ym. muut kustannukset veloitetaan tilaajalta erikseen todellisten ja todennettujen tositteiden mukaisesti. Työn toteuttaminen voi edellyttää vierailua Kansallisarkistossa Helsingissä. Tästä aiheutuvista matka- ja majoituskustannuksista sovitaan erikseen ja kustannukset korvataan valtion matkustussäännön mukaisesti.

Allekirjoitus

Tilapalvelupäällikkö Pekka Latvala

Organisaatiotieto

Omistajaohjaus-, tila-, laki- ja hankintapalvelut