§ 5 Kuorittujen perunoiden ja tuoreiden juures- ja kasviskomponenttien hankinta

Lataa 

ROIDno-2022-4503

Päätöspäivämäärä

15.5.2023

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö

Kuvaus

1. Hankinnan kohde 

Rovaniemen kaupungin hankintapalvelut on pyytänyt tarjouksia Rovaniemen kaupungin Ruoka- ja puhtauspalveluille, Rovaniemen koulutuskuntayhtymän Ravintolapalveluille ja Ranuan kunnan Ruokapalveluille hankittavista kuorituista perunoista ja tuoreista juures- ja kasviskomponenteista kuljetettuina tilaajan osoittamiin toimituspaikkoihin.

2. Hankinnan sopimuskausi ja optiot

Hankinnan sopimuskausi on kaksi (2) vuotta ajalla 1.6.2023 - 31.5.2025.

Tilaaja varaa oikeuden kahteen (2) yhden (1) vuoden mittaiseen optiokauteen ajalla 1.6.2025-31.5.2026 ja 1.6.2026 - 31.5.2027. Tilaaja ilmoittaa option/optioiden käytöstä vähintään kuusi (6) kuukautta ennen mahdollisen option käyttöönottoa. Optiossa on kyse tilaajan oikeudesta, ei velvollisuudesta. Tilaajalla on oikeus päättää halutessaan option/optioiden käytöstä hankintayksikkökohtaisesti. Jos kaikki tilaajat eivät ota optiota käyttöön, tehdään optiokaudesta erilliset hankintayksikkökohtaiset hankintasopimukset.

Tilaaja pidättää oikeuden jatkaa sopimuskautta entisin ehdoin siihen asti, kunnes seuraavan tarjouskilpailun hankintapäätös on saanut lainvoiman. Sopimuskautta voidaan kuitenkin jatkaa enintään neljä (4) kuukautta. Sopimuskauden jatkamisesta ja jatkamisen yksityiskohdista neuvotellaan aina sopimuskumppanin kanssa erikseen.

3. Ilmoitus- ja hankintamenettely

Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa voimassa olevaa lainsäädäntöä. Kyseessä on EU- kynnysarvon ylittävä hankinta, joka kilpailutettiin avointa hankintamenettelyä käyttäen.

Tarjouskilpailua koskeva hankintailmoitus julkaistiin HILMA- ilmoituskanavassa 31.3.2023 osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö on julkaistu myös Tarjouspalvelussa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/rovaniemi sekä Rovaniemen kaupungin verkkosivuilla. 

Tarjousten jättämisen määräaika päättyi 30.4.2023 16:00.

4. Saadut tarjoukset

Tarjoukset avattiin 2.5.2023. Tarjousten avaustilaisuus ei ollut julkinen.

Asetettuun määräaikaan mennessä tarjouksen jätti seuraava tarjoaja:

Lapin Krassi Oy

5. Tarjoajan soveltuvuuden arviointi

Tarjousten käsittelyn ensimmäisessä vaiheessa tarjoajien tuli täyttää kaikki tarjouspyynnössä soveltuvuudelle asetetut vaatimukset tullakseen hyväksytyksi tarjousten käsittelyn seuraavaan vaiheeseen. 

Tarjoaja vakuutti täyttävänsä kaikki lakisääteiset, yhteiskunnalliset ja taloudelliset soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. Tilaaja selvittää valitulta tarjoajalta pyydetyt selvitykset ja todistukset ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista.

6. Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus

Tarjousten käsittelyn toisessa vaiheessa tarkistettiin tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus. 

Tarjous täytti tarjouspyynnön ehdot ja tarjous todettiin tarjouspyynnön mukaiseksi. 

7. Tarjouksen hintavertailu 

Tarjouspyynnön mukaisesti hankinnan valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jonka perusteena on halvin hinta. Hankinnalle asetetut laatuvaatimukset on sisällytetty ehdottomiin vähimmäisvaatimuksiin, jonka vuoksi laatua ei erikseen vertailla. 

Tarjousten käsittelyn kolmatta vaihetta eli hintavertailua ei ollut tarpeellista suorittaa, koska tarjouskilpailuun saapui vain yksi tarjous. Kyseisen tarjouksen tarjoushinnan katsottiin olevan kohtuullinen. 

Lapin Krassi Oy:n tarjouksen kokonaishinta (alv 0 %) on 377 529,84 €. Tarjouksen kokonaishinta perustuu yhden vuoden arvioiduille hankintamäärille.

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupungin Ruoka- ja puhtauspalveluille, Rovaniemen koulutuskuntayhtymän Ravintolapalveluille ja Ranuan kunnan Ruokapalveluille hankittavien perunoiden ja tuoreiden juures- ja kasviskomponenttien toimittajaksi valitaan Lapin Krassi Oy.

Hankintapäätöksen tultua lainvoimaiseksi, Rovaniemen kaupunki, Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ja Ranuan kunta tekevät yhteisen kirjallisen hankintasopimuksen valitun toimittajan kanssa. 

Tilaaja ei sitoudu ennalta tiettyihin hankintamääriin, vaan hankkii tuotteita tarpeen mukaan.

Allekirjoitus

Satu Räisänen, hankintapäällikkö

Organisaatiotieto

Omistajaohjaus-, tila-, laki- ja hankintapalvelut