§ 16 Suunnittelijan valintapäätös

Lataa 

ROIDno-2023-1754

Päätöspäivämäärä

16.5.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Palvelualuepäällikkö päättää alaisensa organisaation henkilöstö valinnoista niiltä osin,​ kuin toimivalta ei ole yksikön esimiehellä. (Henkilöstöasioiden  delegointi elinvoimapalvelut toimialalla, 16.2.2021)

 

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin ekosysteemisopimuksen johtoryhmä hyväksyi 19.12.2022 kokouksessaan vuoden 2023-2024 kustannussuunnitelman, johon sisältyi suunnittelijan määräaikaisen tehtävän täyttäminen.

Tehtävän kustannukset rahoitetaan Lapin liiton ja Rovaniemen kaupungin yhteisesti rahoittamasta Innovaatiota vahvistava ekosysteemi -koordinaatiohankkeesta.

Tehtävä oli haettavana sähköisesti osoitteessa www.kuntarekrytointi.fi. Hakuaika alkoi 3.3.2023 ja päättyi 24.3.2023. Rekrytointi toteutettiin anonyyminä rekrytointina.

Tehtävän kelpoisuusehtona oli soveltuva korkeakoulututkinto sekä erinomainen suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito. Eduksi katsottiin hyvä englannin kielen taito, viestinnän erityisosaaminen sekä kokemus tutkimus- ja innovaatiotoiminnan edistämisestä ja kehittämistyöstä. Tehtävässä onnistuminen edellyttää kykyä itsenäiseen ja oma-aloitteiseen työskentelyyn, hyviä tiimityöskentelytaitoja sekä innovatiivista, aktivoivaa ja osallistavaa työotetta.

Määräajassa tehtävää haki 15 hakijaa joista kaikki täyttivät tehtävän kelpoisuusehdon. Haastatteluun valittiin 6 hakijaa hakuasiakirjojen sekä aiemman työkokemuksen ja koulutuksen perusteella. Haastatteluun valittiin hakijat, joilla oli aiempaa työkokemusta ja osaamista hanketoiminnasta, valittujen kahden painopistealueen (arktinen matkailu tai hyvinvointipalvelujen) kehittämistyöstä tai viestinnästä. Haastattelut pidettiin 25.4., 27.4. ja 28.4.2023. Haastattelijoina toimi ekosysteemisopimuksen projektipäällikön (Pirjo Kutinlahti) lisäksi erityisasiantuntija (Eija Lange).

Hakuasiakirjojen,​ niistä laaditun ansiovertailun ja suoritettujen haastattelujen perusteella haastatteluryhmä esittää yksimielisesti, että toimeen valitaan taiteen maisteri Erja Sainio. 

Erja Sainiolla on tehtävään vaadittava soveltuvuus ja työn menestyksellisen hoitamisen kannalta monipuolinen ja eduksi katsottava koulutus. Sainiolla on työkokemusta tutkimus- ja kehittämistoiminnasta, hankevalmistelusta ja rahoituksen hakemisesta. Lisäksi eduksi katsottiin hakijan käytännössä osoitettu viestinnän osaaminen.

 

Päätös

Päätän, että suunnittelijan määräaikaiseen toimeen valitaan taiteen maisteri Erja Sainio ajalle 1.8.2023-31.12.2024. Koeaika tehtävässä on 6 kuukautta. 

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö elinkeinot ja työllisyys, Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut