§ 20 Rovaniemen pää- ja kokoojakatuverkon urautumisen seurantamittausten aineiston jatkojalostamisen hankinta

Lataa 

ROIDno-2023-1797

Päätöspäivämäärä

22.5.2023

Päätöksen tekijä

Kaupungininsinööri

Päätöksen peruste

Hankintaan sovelletaan Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeita.

Roadscanners Oy on tarjonnut uramittausten jatkojalostamisen 196 km laajuista toteutusta kokonaishintaan 6500 € alv 0%, josta johdettu yksikköhinta on 33,16 €/km alv 0%. Tarjous liitteenä.

Tarjous on kokonaistaloudellisesti tehokas verrattuna maastotyönä toteutettavaan kuntokartoittamiseen. Lisäksi toteutus noudattaa tilaajanorganisaation seuraavia tavoitteita:

o   Hyödynnetään olemassa olevia aineistoja tehokkaasti.

o   Vältetään mittausajoneuvon häiriöitä liikenteellisesti vilkkailla pää- ja kokoojaväylillä.

o   Vähennetään ympäristön CO2 kuormitusta vähentämällä ajoneuvoperusteisesta maastomittaamista.

 

Tarjoaja vakuutti täyttävänsä kaikki lakisääteiset, yhteiskunnalliset ja taloudelliset kelpoisuudelle asetetut vaatimukset.

Jätetty tarjous on tarjouspyynnön mukainen. Jätetyn tarjouksen tarjoushinta on kohtuullinen.

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin Tekniset palvelut -palvelualueen yhdyskuntatekniikan yksikkö on pyytänyt tarjouksen pää- ja kokoojakatuverkon urautumisen seurantamittausten aineiston jatkojalostamisesta Roadscanners Oy:ltä, joka on tuottanut Rovaniemen kaupungille urautumisen seurantamittauksia. Viimeisimmät mittaukset pää- ja kokoojakaduille (196 km) on toteutettu syksyllä 2022.

Teknisten palveluiden tavoitteena vuoden 2023 aikana on tuottaa koko katu- ja kevyen liikenteen verkolle syyperusteinen kuntokartoitus, jonka lopputuloksena tuotetaan ajantasainen kuntotietoaineisto. Tuotettua kuntotietoaineistoa hyödynnetään korjausvelkalaskennan lähtötietona.

Tekniset palvelut on kilpailuttanut 5/2023 liityntä- ja tonttikatuverkon, sekä kevyen liikenteen väylien osalta maastotyönä toteutettavaan kuntokartoituksen (ROIDno-2023-944), johon tuottajaksi valittiin Roadscanners Oy. Tässä hankinnassa katujen kuntokartoittamisen kilpailutettu yksikköhinta on 85,00 €/km alv 0%.

Koska Roadscanners Oy on tuottanut  pää- ja kokoojakatujen osalta urautumisen seurantamittaukset, sekä tuottaa kesän 2023 aikana liityntä- ja tonttikatujen osalta kuntokartoituksen, Tekniset palvelut on neuvotellut Roadscanners Oy:n kanssa uramittausaineiston jatkojalostamisesta. Uramittausten aineistoja käsitellään siten, että aineistosta saadaan tuotettua syyperusteista kuntokartoitusta vastaava aineisto, jolloin aineisto voidaan yhdistää osaksi kuntotietoaineistoja. Tällä tavoin vältetään ajoneuvolla maastotyönä tehtävä kuntokartoitus pää- ja kokoojakatuverkolla ja hyödynnetään kertaalleen jo hankittua uramittausaineistoa mahdollisimman tehokkaasti.

Päätös

Päätän, että pää- ja kokoojakatuverkon urautumisen seurantamittausten jatkojalostaminen hankitaan Roadscnners Oy:ltä.

Allekirjoitus

Kaupungininsinööri Janne Alkki

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut