§ 14 Asemakaavan muutos kortteli 70, Vierustie

Lataa 

ROIDno-2023-2144

Päätöspäivämäärä

5.6.2023

Päätöksen tekijä

Kaavoituspäällikkö

Päätöksen peruste

Asemakaavan ja tonttijaon muutoksella tutkitaan korttelin 70 käyttötarkoitusta, rakennusoikeutta ja kerroslukua sekä pävitetään tarvittaessa muita kaavamääräyksiä..

Kuvaus

Paikkatieto- ja tonttipalvelut on tehnyt aloitteen korttelin 70 asemakaavan muuttamisesta niin, että huomioidaan kortteliin rakentuva liikerakennus ja Rovaniemen kaupunkikiinteistöt Oy:lle luovutettu rakentamaton osa korttelista. Tavoitteena on tutkia korttelin käyttötarkoitus, rakennusoikeus ja kerrosluku muuttuneen tilanteen ja tavoitteiden mukaan.

Alueella on voimassa kaupunginvaltuuston 23.1.2017 § 6 hyväksymä asemakaava, jossa korttelin käyttötarkoitus on liike- ja toimistorakennusten korttelialue (K), kerrosluku on VI ja tehokkuus e=1.2.

Päätös

Kaavoituspäällikkö päättää käynnistää asemakaavan ja tonttijaon muutoksen 2.kaupunginosan korttelissa 70, Vierustie. Asemakaavan ja tonttijaon muutoksella tutkitaan korttelin 70 asemakaavan käyttötarkoitusta, kerroslukua, rakennusoikeutta sekä kaavamääräyksiä. Asemakaavan ja tonttijaon muutos saatetaan vireille sekä valmisteluvaiheen kuulemista varten yleisesti nähtäville. Asemakaavan muutoksen hyväksyy yhdyskuntasuunnittelun lautakunta.

Allekirjoitus

Kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut